Αυτές είναι οι προτάσεις που έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης για τη στήριξη της αγοράς

Οι βασικές προτάσεις μας όπως τις δώσαμε εγγράφως στους αξιότιμους κύριους βουλευτές, στο Δήμο Κοζάνης, και στον κ. Περιφερειάρχη που άμεσα τις έδωσε με τη σειρά του στον κ. Χαρδαλιά και ηλεκτρονικά στους αρμόδιους υπουργούς.

Η τοπική αγορά της Κοζάνης όπως και όλες οι αγορές της επικράτειας έχουν ήδη πληγεί και βρίσκονται σε δεινή θέση εδώ και μήνες εξαιτίας της πανδημίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης τέθηκε από τις 16.10.20, ώρα 06.00 πρωινή και για 14 ημέρες στο επίπεδο συναγερμού 4 λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, το παραπάνω γεγονός δυσχεραίνει περεταίρω την ήδη κρίσιμη κατάσταση της αγοράς κινδυνεύοντας να χαθεί και η περίοδος των Χριστουγέννων που θα ήταν μία οικονομική ανάσα για τα καταστήματα.

Ο εμπορικός σύλλογος Κοζάνης αναλογιζόμενος την οικονομική δυσπραγία στην οποία θα περιέλθουν οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της Κοζάνης, και αφού μελέτησε τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών στις 16-10-2020 για τις επιχειρήσεις που μπαίνουν στο επίπεδο 4 (Lockdown), με σοβαρότητα και υπευθυνότητα συνέταξε τις παρακάτω προτάσεις:

1 Άμεση οικονομική ενίσχυση με το ποσό 2.000 ευρώ κατ’ ελάχιστο για όλες τις επιχειρήσεις και κλιμακωτά με ανώτατο τις 10.000 ευρώ ανάλογα με το τζίρο, τα έξοδα και το προσωπικό που απασχολούν. Το άνωθεν αίτημα δεν αφορά στην μη επιστρεπτέα προκαταβολή, πρόγραμμα που τρέχει ήδη από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

2 Στο θέμα των ληξιπρόθεσμων επιταγών, η πρότασή μας είναι, για τις υγιείς επιχειρήσεις, να πληρωθούν από τις τράπεζες και ακολούθως να εξοφληθούν σε βάθος 12 μηνών με ένα μικρό επιτόκιο 1%.
Με αυτό τον τρόπο η αγορά συνεχίζει τη λειτουργία της χωρίς να υπάρχει μεγάλος όγκος οφειλών προς τους προμηθευτές αποφεύγοντας τον κίνδυνο της παύσης προμήθειας και πετυχαίνοντας την εύρυθμη λειτουργία της.

3 Στήριξη των Υφιστάμενων επιχειρήσεων με επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών τους εισφορών για έξι μήνες. Το πρόγραμμα θα αφορά στις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΟΑΕΔ.

4 Στα Super markets θα πρέπει να πωλούνται μόνο είδη πρώτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει στις αποδείξεις τους να υπάρχουν είδη με 24% καθώς διαφορετικά υπόκεινται στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

5 Τέλος, απαιτούμε απαλλαγή των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών (μη μισθωτών) έως το τέλος του έτους 2020, καθώς και αναστολή πληρωμών ως προς τις ΔΕΚΟ για το ίδιο χρονικό διάστημα.

2 σχόλια στο άρθρο “Αυτές είναι οι προτάσεις που έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης για τη στήριξη της αγοράς

  1. ΜΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΔΑΛΙΑΔΕΣ.
    ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ.
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ?
    Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ 32 ΔΙΣ.
    ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ 300 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.

  2. Προς το έτοιμα ένα που λένε η επιχείρησης αν θέλουν 2000 η 10000 να ασφαλίζουν και το προσωπικό με φουλ ενσιμα και όχι ένα την εβδομάδα που τα ποιο πολλά παιδιά δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα 300 γιατί τους έχουν σε μουφα ασφάλεια

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.