Αναστολή λειτουργίας όλων των οργανωμένων Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων Εορδαίας – Ματαίωση των εκδηλώσεων Μνήμης στο Μεσόβουνο

Έπειτα από οδηγία της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και κατόπιν της Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 64450 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Φ.Ε.Κ. Τεύχος Β’ 4484/11-10-2020), στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έχει ανασταλεί μέχρι και 29-10-2020 η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, καθώς και όλων των οργανωμένων Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων Εορδαίας.

Ματαίωση των εκδηλώσεων Μνήμης στην Μαρτυρική Κοινότητα Μεσόβουνου.

Ο Δήμος Εορδαίας και η Μαρτυρική Κοινότητα Μεσόβουνου ενημερώνουν ότι λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς Covid-19 (υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ/οικ. 64450/20, ΦΕΚ-4484 B/11-10-20), δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής των 157 εκτελεσθέντων ανδρών στις 23 Οκτωβρίου του 1941, των 119 γυναικόπαιδων και των 3 Σοβιετικών Στρατιωτών στις 23-24 Απριλίου 1944, από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.

Δυστυχώς εξαιτίας των υπαρχουσών συνθηκών δεν μπορούν να διοργανωθούν οι αρμόζουσες εκδηλώσεις για να τιμηθούν οι ηρωικοί πεσόντες. 

Το μήνυμα της θυσίας των εκτελεσθέντων του Μεσόβουνου, δυστυχώς σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Καινούργιες εστίες πολέμου ξεπηδούν ανά τον κόσμο και δημιουργούνται νέα ολοκαυτώματα με αθώους νεκρούς.

Όλοι οφείλουμε να επαγρυπνούμε για τις ανθρώπινες αξίες και να συνεχίσουμε να τιμούμε με αίσθημα σεβασμού και υπερηφάνειας, όσους θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι για τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας του τόπου μας. 

«Αιωνία σας η Μνήμη Αλησμόνητοι ΉΡΩΕΣ»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.