Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Επιβεβλημένη η προστασία τους την περίοδο της καραντίνας – Του Χάρη Κάτανα



Οφείλουν να προστατευθούν άμεσα οι επαγγελματίες λιανικής πώλησης όπου έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της καραντίνας. Υπάρχουν παρά πολλά προϊόντα όπου δεν είναι είδη πρώτης ανάγκης, ενώ την ίδια στιγμή πωλούνται στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, που κατά το νόμο μένουν ανοικτά για την προμήθεια του καταναλωτικού κοινού σε προϊόντα πρώτης ανάγκης. Προϊόντα πρώτης ανάγκης ονομάζονται τα βρώσιμα και τα πόσιμα και όχι τα παπούτσια, τα ρούχα, τα είδη προικός, τα καλλυντικά κ.α συναφή.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας κατά αυτού του φαινομένου. Η πώληση πάσης φύσεως προϊόντων της περίοδο της καραντίνας από τις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ δημιουργεί ξεκάθαρα το φαινομένου του αθέμιτου ανταγωνισμού προς τους μικρομεσαίους εμπόρους λιανικής πώλησης. Επι δεκαετίες είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να προστατευθούν για να υπάρχουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες και μετά το πέρας του κορονοϊού.

Κάτανας Χάρης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.