Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Κ Κώστας Κυτίδης: Αγώνας για την απορρόφηση του επιπλέον κόστους τηλεθέρμανσης



Σε διαρκή αγώνα και επαγρύπνηση, βρίσκεται η Δ.ΕΥ.Α Κοζάνης, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στο επιπλέον οικονομικό κόστος που ενδεχομένως χρειαστεί με την καύση και του πετρελαίου, για την λειτουργία της Τηλεθέρμανσης στην περιοχή, κατά την φετινή θερμαντική περίοδο που ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη.

«Με οποιοδήποτε τρόπο απαιτηθεί, δεν θα μείνει χωρίς τηλεθέρμανση η Κοζάνη», τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ Κώστας Κυτίδης, προσθέτοντας ότι «αυτή την περίοδο υπάρχει χαμηλή ζήτηση και η Τηλεθέρμανση λειτουργεί με μία μονάδα από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και ελπίζεται ότι από τα μέσα Νοεμβρίου θα μπορεί να μπει στο σύστημα μία ακόμη μονάδα από την ΔΕΗ, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες θέρμανσης των κατοίκων».

Τα προβλήματα που προέκυψαν με την λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ που τροφοδοτούν την Τηλεθέρμανση Κοζάνης , αντιμετωπίστηκαν με την καύση πετρελαίου , η οποία δημιούργησε πέρσι επιπλέον οικονομικό κόστος 2 εκατομμυρίων ευρώ για την δημοτική επιχείρηση και καλύφθηκε από τα αποθεματικά που υπήρχαν , προκαλώντας «πονοκέφαλο» στους αρμόδιους, για το σε ποιο βαθμό μπορεί να απορροφηθεί ένα νέο επιπλέον οικονομικό κόστος τη φετινή σεζόν, χωρίς αύξηση του τιμολογίου της τηλεθέρμανσης, στους καταναλωτές.

«Κινηθήκαμε νομικά, κάνοντας απαιτητό από την ΔΕΗ , το ποσό των περσινών μας εξόδων, για την διασφάλιση της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δ..Ε.Υ.Α.Κ , υπογραμμίζοντας ότι «επειδή έχει όρια , το επιπλέον κόστος που μπορούμε να απορροφήσουμε φέτος, ζητούμε να ανταποκριθεί η ΔΕΗ στις συμβατικές υποχρεώσεις της, όπως ανταποκρίνεται και η Δημοτική Επιχείρηση».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

3 σχόλια στο άρθρο “Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Κ Κώστας Κυτίδης: Αγώνας για την απορρόφηση του επιπλέον κόστους τηλεθέρμανσης

  1. Ρε @@@@@ που σε κάνανε και πρόεδρο τόσα χρόνια η ΔΕΥΑΚ χρωστάει πόσα εκατομμύρια στην ΔΕΗ και έχεις απετησεις εσύ απο την ΔΕΗ . όσο για το αποθεματικό που το χρεώθηκε και καλά η επιχείρηση αυτό είναι ψέμα οι δημότες τις Κοζάνης το χρεώθηκαν και το ξέρεις πολύ καλά . που έχετε φτάσει την τηλεθέρμανση στα ύψη.

  2. Πολλοί ενοικιαστές λόγο του ότι η ΔΕΥΑΚ δεν τους κυνηγάει για χρέη και τα φορτώνει στους ιδιοκτήτες, εσκεμμένα δεν πληρώνουν και δημιουργούνται μεγάλα χρέη.
    Να εισπράξετε τα ληξιπρόθεσμα χρέη από τους κακοπληρωτές και να σταματήσετε να ενοχλείτε τους ιδιοκτήτες για χρέη ενοικιαστών.

  3. Δεν εχει λεφτα η ΔΕΥΑΚ;;; τόσα χρονια κατακλέβετε στην κυριολεξία τον κόσμο. Εχουμε το ακριβότερο νερό στην Ελλάδα να πω θα είναι λίγο. Αξία νερού 5,5 ευρω τελικό ποσό πληρωμής 47, ήτοι αύξηση 850% !!!!!!!!!!!!!! Ευτυχώς που μάς κλέβουν οι κακοί ξένοι, η Μερκελ, οι δανειστες και το ΔΝΤ. Ακούω τι τιμές πληρωνουν αλλοι δημότες κι εξοργίζομαι κι απο πάνω μάς λέτε πως δεν εχετε και λεφτά. Μάλλον ετοιμάζεστε για νέες αυξήσεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.