Γέμισε η κλινική Covid στο Νοσοκομείο Κοζάνης – Δύο υγειονομικοί του Μαμάτσειου νόσησαν από τον ιό και ο ένας νοσηλεύεται



Ο επικεφαλής των εργαζόμενων στα νοσοκομεία κάνει ειδική αναφορά στη Θεσσαλονίκη και την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρος της Μιχάλης Γιαννάκος για την κατάσταση στα νοσοκομεία ενώ βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα επέλασης του κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής των εργαζόμενων στα νοσοκομεία κάνει μάλιστα ειδική αναφορά στη Θεσσαλονίκη και την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο λόγος όπως επισήμανε ο κ. Γιαννάκος είναι το γεγονός ότι η Κοζάνη αντιμετωπίζει έξαρση κρουσμάτων με αποτέλεσμα η κλινική Covid να έχει γεμίσει και τα περιστατικά να διακομίζονται στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και στο ΑΧΕΠΑ.

Επίσης, δύο υγειονομικοί του νοσοκομείου Κοζάνης νόσησαν από τον ιό και ο ένας μάλιστα νοσηλεύεται.

Στο όριο οι ΜΕΘ στην Αττική

Ελάχιστες είναι οι ΜΕΘ κορωνοϊού στην Αττική, καθώς οι κενές κλίνες είναι σε καθημερινή βάση 25 με 30.

Ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει ότι οι αρχές αναφέρουν ποσοστά για να κρύβουν τον πραγματικό αριθμό κενών κλινών ΜΕΘ.

Προσθέτει ότι συνεχώς ανακοινώνονται θάνατοι από κορωνοϊό σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ για περιστατικά Covid-19.

«Ειδικά ηλικιωμένοι. Δεν θα έπρεπε να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους σε ΜΕΘ. Γιατί δεν μπαίνουν σε ΜΕΘ όλα τα επιβαρυμένα περιστατικά κορωνοϊού ανεξαρτήτως ηλικίας. Προφανώς για να μην γεμίσουν οι ΜΕΘ. Κάθε χειμώνα ζούμε τέτοιες καταστάσεις με την εποχική γρίπη.», τονίζει.

Επίσης, δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

«Εφέτος θα είναι χειρότερα τα πράγματα εάν δεν υπάρξει ύφεση της πανδημίας. Δεν είναι λύση να μετατρέπονται γενικές ΜΕΘ και καρδιοχειρουργικές μονάδες σε ΜΕΘ κορωνοϊού.(π.χ. Ελπίς, Γεννηματάς, Αττικό). Προσαρμόζεται το σύστημα στην αντιμετώπιση μιας νόσου και θα χάνουμε ασθενείς από άλλες αιτίες», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος

Πηγή: voria.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Γέμισε η κλινική Covid στο Νοσοκομείο Κοζάνης – Δύο υγειονομικοί του Μαμάτσειου νόσησαν από τον ιό και ο ένας νοσηλεύεται

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.