Συνάντηση των Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών της «Σταγόνας Ελπίδας» με τον διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας



Στις 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου Μποδοσάκειο,Σ. Παπασωτηρίου, με κεντρικό σημείο συζήτησης τη δυνατότητα λειτουργίας μηχανήματος αιμοπεταλιαφαίρεσης στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου συνίσταται αναγκαία η ύπαρξη του προαναφερθέντος μηχανήματος.

Πιο αναλυτικά, το τρέχον διάστημα χρειάζονται περίπου 10 αιμοδότες έτσι ώστε να αφαιρεθεί από τον ασκό αίματος μικρή ποσότητα αιμοπεταλίων η οποία ενδεχομένως να αρκεί για ένα μόνο ασθενή. Με τη χρήση του μηχανήματος απαιτείται μικρότερος αριθμός αιμοδοτών καλύπτεται μεγαλύτερο μέρος των αναγκών σε αιμοπετάλια.

Σε συνεργασία με τον διοικητή και την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς μηχανήματος αιμοπεταλιαφαίρεσης στο Νοσοκομείο Μποδοσάκειο,έτσι ώστε να καλυφθούν αποτελεσματικότερα οι ανάγκες περισσότερων ασθενών σε αίμα και αιμοπετάλια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κύριο Παπασωτηρίου για το ενδιαφέρον του και θα είμαστε σε συνεχή επαφή ώστε να βρεθεί λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που μας αφορά όλους.

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών Σταγόνα ελπίδας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.