Λατέρνα… μάσκα και φιλότιμο! Λατέρνα ετών 62 στους δρόμους της Κοζάνης – Δείτε το βίντεο



Δύο διαφορετικές και αντιφατικές εικόνες, δύο εικόνες από διαφορετική εποχή. Από τη μια η λατέρνα η οποία προέρχεται από το παρελθόν και είναι το μουσικό όργανο που ξυπνά στους παλαιότερους γλυκές και όμορφες αναμνήσεις μιας άλλης εποχής και από την άλλη πλευρά, ο λατερνατζής, ο Παρασκευάς, ο οποίος με την υποχρεωτική πλέον χρήση της μάσκας κάνει αυτή τη δουλειά, για να ζήσει την οικογένειά του.

Η λατέρνα μεσουράνησε για πάνω από 80 χρόνια, αρχίζοντας από το 1805, στις τότε ελληνικές κοινότητες των αστικών κέντρων και κυρίως της Κωνσταντινούπολης

Το πώς μπορούν δύο διαφορετικές εποχές, να συνυπάρξουν, έχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι οι λατερνατζήδες εκείνης της εποχής, δεν μπορούσαν να φανταστούν κάτι τέτοιο.

Ο Παρασκευάς, έχει καταγωγή από τα Τρίκαλα κάνει οποιαδήποτε ευκαιριακή δουλειά προκειμένου να ζήσει την οικογένειά του, ενώ η λατέρνα είναι του παππού του και είναι 62 ετών, η οποία έχει για εκείνον , μεγάλη συναισθηματική αξία όπως εξηγεί στο KOZANILIFE.GR.

 

 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.