Βραβείο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας για την ταινία «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία»Μια σπουδαία διάκριση ήρθε για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας με τα αποτελέσματα από τον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Cinema… διάβασες;».

Η ταινία με τίτλο «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία» που δημιούργησαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης με τον δάσκαλό τους κ. Μιχάλη Δούβλο διακρίθηκε με το βραβείο της «εύφημης μνείας».

Το παραμύθι με τους 40 κλέφτες μας οδήγησε σε μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία του ΄40 κι αυτή με τη σειρά της σε μια διάκριση.

Η εκδήλωση βράβευσης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Αθήνα, είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον περασμένο Απρίλιο, αναβλήθηκε λόγω των δύσκολων συγκυριών για την περασμένη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, ακυρώθηκε όμως οριστικά για τον ίδιο λόγο.

Το βραβείο έφτασε στο σχολείο ηλεκτρονικώς και πήρε τη θέση του στο γραφείο της διευθύντριας, δίπλα από το προηγούμενο, εκείνο με τον… γάμο από παλιά.

Επιπλέον, σε κάθε μαθητή, μαθήτρια της περσινής Δ΄ τάξης του σχολείου, παραδόθηκε το δικό του προσωπικό βραβείο. Θερμά συγχαρητήρια στους δημιουργούς της ταινίας, μαθητές πλέον της Ε΄ τάξης, για τη σπουδαία αυτή διάκριση. Κάνουν περήφανο το σχολείο και τη Σιάτιστα. Υγεία και καλή πρόοδο να έχουν στη ζωή τους!

Δεν είναι τόσο η βράβευση, δεν είναι τόσο αυτό το κομμάτι χαρτί. Είναι όμως η δημιουργία και η ανταμοιβή των κόπων. Ένας όμορφος τρόπος για να αποδείξεις σε μικρά παιδιά ότι κάτι όμορφο που δημιουργούμε σήμερα, μπορεί να μας φέρει όμορφα αποτελέσματα και μετά από καιρό.

Το αρχικό έργο «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία» είχε αρχικά διάρκεια 1 ώρας κι ενός τετάρτου, προσαρμόστηκε όμως στα 18 λεπτά, ως βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Επίσης, η ταινία των παιδιών, μαζί με τις άλλες βραβευμένες ταινίες του συγκεκριμένου διαγωνισμού, θα προβληθεί από το κανάλι της Βουλής κατά τη φετινή τηλεοπτική σεζόν.

Θερμές ευχαριστίες και στον κόσμο που στήριξε την προσπάθειά εκείνη του σχολείου και των μαθητών:
Γονείς όλων των παιδιών της περσινής Δ΄ τάξης για την πλήρη στήριξή τους,
τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας καθώς και τις
κυρίες Μπάτζιου Σοφία, Μπόντα Καλλιόπη και Ώττα Αικατερίνη για τη συμμετοχή τους.
Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά (κατά σειρά στην ταινία):
Οικογένεια κ. Βασίλειου και κας Μαίρης Μπατσή,
Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Μαρκίδες Πούλιου»,
κ. Ρόνα Ιωάννη,
Παραδοσιακή κατοικία Τσιότσιου – Ντέρου,
κ. Μπόσιακα Διονύση,
Τοπικά ΜΜΕ (siera fm, radio Siatista, siatista – info, siatistanews.gr),
καθώς και όλους όσοι ευγενικά βοήθησαν.

Τον συγκεκριμένο διαγωνισμό διοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου.

Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ένα σχολείο με δημιουργίες των μαθητών του, δημιουργίες που «μυρίζουν» πολιτισμό, γνώση και δράση! Και εις άλλα, με υγεία!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.