Αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας



7 Οκτωβρίου- Αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10/2020
12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Να καταδικαστεί η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής

Βαριές ποινές στους δολοφόνους του Π.Φύσσα και του Σ. Λουκμάν

Την Τετάρτη, στις 7 Οκτώβρη 2020, η σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την απόφαση του δικαστηρίου για τις επιμέρους επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής (Δολοφονία Π. Φύσσα,Αιγύπτιοι ψαράδες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) όσο και συνολικά για την κατηγορία σε βάρος των ηγετικών στελεχών της για διεύθυνση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι χρυσαυγίτες ατιμώρητα επί δεκαετίες και με την προστασία του κράτους δολοφόνησαν, έδειραν ή μαχαίρωσαν εκατοντάδες φτωχούς, εργάτες και κατατρεγμένους, μετανάστες ή αγωνιστές-στριες του κινήματος αντίστασης, ενώ πούλησαν προστασία σε πληθώρα μικρών και μεγάλων επιχειρηματιών και μαφιόζων. Σήμερα φιλοδοξούν για άλλη μια φορά να τη σκαπουλάρουν, πηδώντας από το ναυάγιο της Χρυσής Αυγής που τελεί υπό διάλυση, και να υλοποιήσουν τα επόμενα εγκληματικά τους βήματα μέσα από λογής-λογής «επιτροπές κατοίκων» ή χτίζοντας νέες οργανώσεις (βλέπε πχ τη νέα συμμορία που ίδρυσε ο Κασιδιάρης). Άλλωστε ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, οι φιλοπόλεμες κραυγές που ζητούν πόλεμο με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες συνιστούν επίσημη κυβερνητική πολιτική και δημιουργούν συνθήκες θερμοκηπίου τόσο για την Ακροδεξιά με γραβάτα (πχ Βελόπουλος) όσο και για τις πιο «καθαρόαιμες» εκδοχές χιτλερικών ενόπλων ταγμάτων.

Ως Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πτολεμαΐδας συγκροτηθήκαμε στη μάχη απέναντι στον φασιστικό εσμό της πόλης και τους θεσμικούς συμμάχους του και δεν μπορούμε να λείπουμε από μια τόσο σημαντική μάχη. Καλούμε τους πολίτες της Εορδαίας σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 7/10/2020 στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας. Η ΑΔΕΔΥ καλεί από τις 11 πμ σε στάση εργασίας για τη συμμετοχή στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια. Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία και για τους μαθητές/φοιτητές-τριες να προχωρήσουν σε καταλήψεις και να συμμετέχουν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Το αποτέλεσμα της δίκης δεν θα κρίνει τη νίκη ή ήττα του φασισμού αλλά θα παίξει ρόλο στο τι μήνυμα θα σταλεί από το κράτος στους παρακρατικούς υπαλλήλους του: βαριά ποινή θα υποχρεώσει τους φασίστες να δρούνε πιο συγκαλυμμένα, αθώωσή τους θα σημάνει το «μαχαιρώστε, δείρετε και σκοτώστε ελεύθερα» και περαιτέρω ξεσάλωμα στη δράση τους. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τον ρόλο των δικαστών και είναι γνωστές οι φιλικές σχέσεις κάθε λογής ναζί με το βαθύ κράτος. Η καταδίκη των χρυσαυγιτών θα έρθει ως αποτέλεσμα των μαζικών αγώνων όλης της προηγούμενης περιόδου που οδήγησε την τσογλαναρία του Μιχαλολιάκου σε κρίση. Μια μαζική κινητοποίηση τη μέρα ανακοίνωσης της ποινής μπορεί να παίξει ρόλο στο να μη γίνουν πραγματικότητα οι υπαρκτές σκέψεις στους δικαστικούς κύκλους για μερική ή πλήρη αθώωσή τους ή για τιμωρία ουσιαστικά μόνο στον Ρουπακιά, δολοφόνο του Φύσσα. Η μόνη αποδεκτή απόφαση είναι η συνολική καταδίκη των ταγμάτων εφόδου και της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής!

Γι’ αυτό να είμαστε παρόντες όλοι και όλες στην κινητοποίηση. Την ίδια ώρα θα γίνονται κινητοποιήσεις στην Αθήνα έξω από το Εφετείο αλλά και σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στεκόμαστε απέναντι στον φασισμό και το ρατσιστικό μίσος, είμαστε αλληλέγγυοι με τους κάθε λογής καταπιεσμένους, ανεξαρτήτως εμφάνισης, φυλής, φύλου, εθνικότητας, προτιμήσεων. Είμαστε μαζί με τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, τα θύματα της εκμετάλλευσης, είμαστε στο πλευρό των θυμάτων του πολέμου και των δικτατοριών. Απέναντι στο μίσος προτάσσουμε τις έννοιες της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της ειρήνης, της φιλίας των λαών, της ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, της πάλης για έναν κόσμο ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς φτώχεια, κοινωνικό κανιβαλισμό και πόλεμο.

Όπως και να έχει, η αστική «δημοκρατία» δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική δημοκρατία, είναι αυτή που ενίσχυσε και ενισχύει συνειδητά τους φασίστες και σίγουρα δεν είναι αυτή που θα τους συντρίψει. Ο αγώνας απέναντι στον φασισμό και την ακροδεξιά συνεχίζεται και θα κριθεί στους δρόμους και όχι στα δικαστήρια.

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πτολεμαΐδας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.