Επισκέψεις της Π. Βρυζίδου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) επισκέφθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου η Βουλευτής Ν. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου.

Συναντήθηκε και συζήτησε με τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά, για θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, τις εξελίξεις στην ενέργεια και τις προοπτικές της περιοχής για νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης για το θέμα της ρύθμισης των αυθαιρέτων κτισμάτων, κατηγορίας 5 του Ν. 4595/2017, με μειωμένο πρόστιμο 20% και καταληκτική ημερομηνία 30/09/2020, η Βουλευτής πρότεινε να δοθεί παράταση υποβολής των δηλώσεων αυθαιρέτων κτισμάτων, για τουλάχιστον 6 μήνες, ιδιαίτερα στις ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας, στα πλαίσια της μετάβασης που βιώνουν και χρειάζονται στήριξη και ειδική μέριμνα.


Τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Γεώργιο Στάσση και τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Δ/νσης Λιγνιτικής Παραγωγής κ. Δημήτριο Μετικάνη, συνάντησε σήμερα 30 Σεπτεμβρίου, η Βουλευτής Ν. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου.

Συζήτησε μαζί τους τα ζητήματα που έχουν προκύψει στους ΑΗΣ και τα ορυχεία, τις οφειλές προς τους εργολάβους και την προοπτική νέων εργολαβιών με αντικείμενο την αποκατάσταση των εδαφών, καθώς και τις οφειλές της ΛΑΡΚΟ στους εργολάβους και το πιθανό κλείσιμο του ορυχείου του Προσηλίου.

Δεν αντέχει άλλη ανεργία η περιοχή, πρέπει γρήγορα να δοθεί λύση, να πληρωθούν οι οφειλές και να επιταχυνθούν οι δημοπρατήσεις των έργων, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς και να συνεχίσει να λειτουργεί το ορυχείο Προσηλίου, μέχρι την εφαρμογή του σχεδίου μετάβασης.

Διεξοδικά όλα τα θέματα, θα συζητηθούν και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος μεριμνά ιδιαίτερα και προσπαθεί για το καθένα από αυτά ξεχωριστά.

Παρασκευή Βρυζίδου
Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.