Ετοιμάζεται η λειτουργία ειδικής κλινικής για νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για covid-19 στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης



Περιοδεία σε Νοσοκομεία της Δυτική Μακεδονία αναμένεται να κάνει την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ο διοικητής της 3η Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Μπογιατζίδης, αφού χαρακτήρισε ελεγχόμενη τη μέχρι τώρα κατάσταση, επισήμανε ότι σε συνεργασία και με το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη δρομολογηθεί από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας η λειτουργία τριών ειδικών κλινικών νοσηλείας επιβεβαιωμένων covid-19, εκτός των Νοσοκομείων αναφοράς, σε περίπτωση που έχουμε πληρότητα σ’ αυτά και αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Μία απ’ αυτές τις κλινικές έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Μαμάτσειο Κοζάνης, ενώ οι άλλες δύο έχουν προγραμματιστεί να λειτουργήσουν στα Νοσοκομεία της Βέροιας και των Γιαννιτσών.

Παράλληλα όπως ανέφερε εντείνονται οι προσπάθειες έτσι ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για covid-19, εκτός από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που είναι Νοσοκομείο αναφοράς στη Δυτική Μακεδονία και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ετοιμάζεται η λειτουργία ειδικής κλινικής για νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για covid-19 στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.