Στη Ψυχιατρική του Νοσοκομείου Κοζάνης ο 52χρονος που κατηγορείται για την αρπαγή του ανήλικου γιου του – Τι λέει η αδερφή του για το περιστατικό στην Πτολεμαΐδα



Έπειτα από επικοινωνία του KOZANILIFE.GR, με την αδερφή του κατηγορούμενου, η ίδια δήλωσε:

«Υπάρχει μια πιο ελαστική σχέση μεταξύ των γονέων, δεν τηρούν κατά γράμμα την απόφαση του δικαστηρίου. Για να καταλάβατε, ο αδερφός μου παίρνει το παιδί πιο συχνά απ’ ότι προέβλεψε το δικαστήριο.

Ο αδερφός μου δεν θα έκανε ποτέ κακό στο παιδί του, το υπεραγαπάει, όπως και το παιδί τον πατέρα του. Αυτό άλλωστε μπορεί να βεβαιωθεί και από τους Αστυνομικούς που παραβρέθηκαν στο συμβάν. Ο αδερφός μου δεν έβγαλε το παιδί στο μπαλκόνι, ούτε απείλησε ότι θα το πετάξει, τουλάχιστον από τη στιγμή που βρέθηκα εγώ η ίδια στο σημείο. Αν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, η ίδια η Αστυνομία δεν θα είχε λάβειάλλα μέτρα; Δεν υπήρχε τέτοιου είδους κινητοποίηση.

Όση ώρα βρισκόμουν εκεί, του μιλούσαμε και μας έδιωχνε, η Αστυνομία μας έδινε πληροφορίες, αφού τον παρακολουθούσαν από το απέναντι μπαλκόνι, ότι είναι καλά και ο αδερφός μου και το παιδί.

Μετά από μια ώρα περίπου, που δεν μας απαντούσε και δεν τον βλέπαμε, παρότρυνα την Αστυνομία να μπει μέσα, γιατί η αγωνία μας είχε κορυφωθεί.

Δεν έχω καταλάβει γιατί συνέβη όλο αυτό, αλλά μπορώ να είμαι σίγουρη, ότι δεν θα έβλαπτε το παιδί. Άλλωστε και οι ίδιοι οι Αστυνομικοί, εξεπλάγην που το παιδί τον αναζητούσε μετά το συμβάν, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν απειλήθηκε η ακεραιότητα του. Το μόνο που ήθελε ήταν να μείνει μαζί του όλο το βράδυ και να κοιμηθούν.

Όταν μπήκαν οι Αστυνομικοί στο σπίτι, νομίζω ότι κοιμόταν και τρόμαξε, νόμιζε ότι μπήκαν διαρρήκτες, στη θέα των Αστυνομικών, αρνήθηκε να δώσει το παιδί, ενώ το πήρε αγκαλιά για να το προστατεύσει και αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι, για να μην κάνει κακό σε κανέναν άλλο.

Χθες που τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα, με κοίταξε τρομαγμένος και με ρώτησε, “Τι έκανα, γιατί μου έχουν χειροπέδες, δεν είμαι εγκληματίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 52χρονος άνδρας, αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και λαμβάνει ενίοτε αγωγή για την ψυχιατρική νόσο από την οποία πάσχει, ενώ όπως συμπλήρωσε η αδερφή του, όταν δεν λαμβάνει την αγωγή του, η κατάστασή του χειροτερεύει.

Ο 52χρονος άνδρας από την Πτολεμαΐδα, το μεσημέρι της Τετάρτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί, ενώ οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι η αρπαγή ανηλίκου, αντίσταση και απείθεια και παράνομη οπλοφορία.

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο 52χρονος οδηγήθηκε στην δικαστική έδρα, όπου η δίκη αναβλήθηκε λόγω απουσίας της μητέρας του ανήλικου και ενός Αστυνομικού που βρισκόταν στο συμβάν.

Με εντολή του Εισαγγελέα, ο 52χρονος Χ.Π. οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Μονάδα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης για νοσηλεία.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.