Με ποδηλατοβόλτα στην ημέρα χωρίς αυτοκίνητο έληξαν οι δράσεις της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» στο Δήμο Εορδαίας – Συμμετοχή του Σωματείου «Σπάρτακος» στις εκδηλώσεις

Με πορεία ποδηλάτων μέσα στην πόλη της Πτολεμαΐδας έλαβαν τέλος χθες το απόγευμα οι δράσεις στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο Δήμο Εορδαίας. Η συγκεκριμένη δράση έγινε σε συνεργασία με τον Αθλητικό Ποδηλατικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας «ΑΣΣΟΣ». Στην μικρή τελετή λήξης που ακολούθησε κληρώθηκαν 9 ποδήλατα, ενώ ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς στην σύντομη ομιλία του αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση όλων των δρώμενων, επανέλαβε ότι ο στόχος ήταν να δοθεί έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, ώστε να στραφούν σε περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς, καθώς και συνδυασμού αυτών σε κάθε διαδρομή. 

Ο Δήμος Εορδαίας εκφράζει ολόθερμες ευχαριστίες στους χορηγούς και αρωγούς όλων των δράσεων και πιο συγκεκριμένα :

  • Την ΔΕΗ Α.Ε. και ιδιαίτερα τον Διευθυντή Λιγνιτικού Κέντρου Δυτ. Μακεδονίας Αντώνη Νίκου.
  • Την εταιρεία «ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.».
  • Το Σωματείο Συνταξιούχων Δ.Ε.Η Εορδαίας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνο Ανδρεάδη.
  • Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Η. «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».
  • Τα ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαΐδας Α.Ε. 
  • Τα Ζαχαροπλαστεία «Γιώργος Σιδηρόπουλος».
  • Την εταιρεία Λαζούλας Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.
  • Την εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων «The Vanners”.
  • Το Γλυκοπωλείον «Στάζει Μέλι».

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του συλλόγους, τα σωματεία, τις εθελοντικές ομάδες, τις εικαστικές ομάδες, τους φορείς, τα σχολεία και τα ΚΔΑΠ, που με τη δική τους συμμετοχή και πολύτιμη συνεισφορά κατέστη εφικτή η αρτιότητα όλων των δράσεων.

Τέλος να ευχαριστήσουμε όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία κάλυπταν καθημερινά όλα τα δρώμενα που πραγματοποίησε ο Δήμος Εορδαίας, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020.


ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Εβδομάδα Κινητικότητας.

Μία δράση που στόχο έχει να δώσει έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών και την στροφή τους σε περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή. Κάθε χρόνο βραβεύεται από ειδική ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η πόλη που θα επιδείξει μεγάλη συμμετοχή των πολιτών της στις δράσεις βιώσιμων και εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, συμμέτοχος πάντα σε «κοινωνικές δράσεις» και «δράσεις των κοινωνιών», έδωσε το δικό του παρόν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας με κορύφωση την εκδήλωση της Τρίτης.

Κοντά στα παιδιά, που πρωταγωνίστησαν στην εκδήλωση, το Σωματείο συνέδραμε με τρία ποδήλατα τα οποία κληρώθηκαν στην τελετή λήξης, σε μία προσπάθεια να παροτρύνει τα παιδιά και όχι μόνο, να ακολουθήσουν το μήνυμα της φετινής εβδομάδας που δεν ήταν άλλο από το «Μετακινήσου υπεύθυνα».

Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.