Αρχίζουν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής ‘’Διονύσιος Ψαριανός’’ της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης

Του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα:

Ξεκινούν (Σάββατο, 19-9-2020) και συνεχίζονται τα μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής στη Σχολή “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ” της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Διευθυντής της Σχολής είναι ο Πάρης Γκούνας πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης, Θεολόγος και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, με καταγωγή από την Αιανή.

Η Σχολή στεγάζεται στο “Μπλιούρειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα”, απέναντι από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη.

Με Εγκύκλιό του προς όλους τους Εφημερίους, που διαβάστηκε ‘’απ’ άμβωνος την Κυριακή, 13 Σεπτ. 2020’’ ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος προτρέπει τους ‘’νέους να έλθουν στην σχολή της Ψαλτικής για να μάθουν την Εκκλησιαστική Ψαλμωδία’’.

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Γίνονται δεκτοί μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2461 18 10 68 και 6944 42 36 16.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ: ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.
Η Πίστη, η Ελπίδα και η Αγάπη έδωσαν μαρτυρία και μαρτύρησαν για το Χριστό στα χρόνια των αρχαίων διωγμών της Εκκλησίας στην παλαιά Ρώμη (137 μ.Χ.).

Η μάνα τους Σοφία, τις ενίσχυε στο Κριτήριο και στο μαρτύριο (στη μαρτυρία και στο μαρτύριο) για το Χριστό. Η Πίστη ήταν 12, η Ελπίδα 10 και η Αγάπη 9 ετών.

Πάνω στους τάφους των μαρτύρων θυγατέρων της, παρέδωσε προσευχόμενη στον Κύριό της Ιησού Χριστό, την ψυχή της η Αγία μάνα Σοφία.

Η μνήμη τους τελείται στις 17 Σεπτεμβρίου.

Τελέσαμε (17-9-2020) στον Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου στο Βελβεντό Θεία Λειτουργία.

Σχολιάζει και διδάσκει ο Μητροπολίτης Κοζάνης μακαριστός Διονύσιος Ψαριανός:
“Τέτοιες θυσίες είναι που αγιάζουν τον κόσμο και το αίμα τέτοιων Μαρτύρων είναι που ξεπλένει τις ντροπές που λερώνουν το πρόσωπο της γης. Για το θάνατο τέτοιων Αγίων ανέχεται ο Θεός και ζουν τόσοι αμαρτωλοί κάτω από τον ουρανό. Κι είναι πάντα πολύ περισσότεροι οι Άγιοι στον κόσμο και γύρω από μας, παρ’ όσο εμείς νομίζουμε’’.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.