Ανακοινώσεις για την απόφαση του Δια Περιφοράς Δ.Σ.: «Αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής Μαλούτα, Μιχαηλίδη, Σημανδράκου»

Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος να Ζεις:

Η Δημοτική Αρχή των τριών παρατάξεων Μαλούτα, Μιχαηλίδη, Σημανδράκου, με την απόφασή της για διεξαγωγή του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου στις 21-9-2020 ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την διάθεσή της να αγνοήσει τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας του Μαυροδεντρίου, μερίδας του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλων ενδιαφερόμενων πολιτών σχετικά με την εκμίσθωση-παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων σε μεγάλες εταιρίες για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

Με την a la carte χρήση της δικαιολογίας των “μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κοροναϊου covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης τους” αποκαλύπτεται πλήρως η πρόθεσή τους για φίμωση κάθε αντίθετης φωνής στα σχέδια «αξιοποίησης» των δημοτικών εκτάσεων αλλά και ο φόβος τους για την γνώμη της κοινωνίας.

Η δε «δυνατότητα» που παρέχεται πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης για κατάθεση απόψεων και προβληματισμών και όχι ψήφισης στους Δημοτικούς Συμβούλους για τα θέματα του συμβουλίου για ένα δίωρο την Δευτέρα το πρωί μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί για πολλούς λόγους και σίγουρα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση άλλοθι δημοκρατικότητας.

Δεν πάει πολύς καιρός που από τα ίδια αυτά έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου που τώρα απαξιώνουν τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετούνταν με ζέση για τον απαιτούμενο σεβασμό στο ρόλο των τοπικών κοινωνιών και των εκπροσώπων τους καθώς και για το ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να είναι ως θεσμικό όργανο το τελευταίο που θα αμφισβητήσει την αυθόρμητη εκδήλωση της άποψης των πολιτών (συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου Κοζάνης 12/26-06-2018). Άλλοι καιροί άλλα ήθη και δυστυχώς επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το ρητό «αρχή άνδρα δείκνυσι».

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» δεδομένων των συνθηκών λόγω covid 19, διαφωνεί με την αθρόα παρουσία αγανακτισμένων πολιτών και την διακοπή της διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου με φωνές και οχλαγωγία όπως συνέβη στην προηγούμενη συνεδρίαση και καλεί τους θιγόμενους συμπολίτες μας να επιδείξουν την απαραίτητη σύνεση και σεβασμό προς τα θεσμικά όργανα του Δήμου.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική απόφαση της Δημοτικής Αρχής και ζητά την διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης την Δευτέρα 21-09-2020 δια ζώσης στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου παρουσία εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων με σεβασμό στα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το άγχος να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα σχέδια για την απολιγνιτοποίηση και η προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων αναδεικνύει η απόφαση της δημοτικής αρχής να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  21/9/2020 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς. 

Αφορμή είναι η διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένο την Παρασκευή 11/9/2020 μετά  από διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε από  κατοίκους του Μαυροδενδρίου ενάντια στην παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία φωτοβολταικου πάρκου στο χωριό τους.  

Είναι πρόκληση με το που εμφανίζονται αντιδράσεις στην πολιτική τους να αξιοποιούν την πανδημία και να προχωράνε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς στερώντας στις παρατάξεις και στους κατοίκους που πλήττονται από τις εξελίξεις να επιχειρηματολογήσουν για τις απόψεις τους, να γίνει ουσιαστικός διάλογος για ένα θέμα τόσο σημαντικό.   

Ευθύνη έχουν και οι δήθεν αντιπολιτευόμενοι που αντιδρούν στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού για να προωθήσουν ανταγωνιστικούς επιχειρηματικούς σχεδιασμούς. Προώθησαν διαχρονικά την πολιτική της απελευθέρωσης – απολιγνιτοποίησης και σήμερα προσπαθούν να σπρώξουν το λαό σε άλλες μορφές προώθησης της απολιγνιτοποίησης όπως οι ενεργειακές κοινότητες που θα έχουν τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα ενσωματώνοντας και κάνοντας συνένοχους στο έγκλημα τους κατοίκους. Οι δίκαιοι αγώνες των κατοίκων δεν πρέπει να εγκλωβιστούν ανάμεσα σε αντιτιθέμενα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μπροστά μας έχουμε σοβαρές εξελίξεις όπως ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, αυξήσεις φόρων και τελών, κλείσιμο παιδικών σταθμών κ.α. Οι αντιδράσεις του λαού και των κατοίκων του χωριού πρέπει να προσπερνούν τις παγίδες και τα εμπόδια που τους στήνουν όσοι θέλουν τον λαϊκό παράγοντα στην άκρη μακριά από τις αποφάσεις.    

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει τώρα πίσω την απόφαση της και να προχωρήσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των παρευρισκομένων. Να εξασφαλιστεί η παρουσία εκπροσώπων των κατοίκων τους χωριού τηρώντας όλα τα μέτρα ώστε να διατυπώσουν τις απόψεις τους για ένα σοβαρό θέμα που αφορά το μέλλον της περιοχής και του χωριού τους.  

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν άμεσα στο ζήτημα ώστε να εξασφαλιστεί η δια ζώσης συνεδρίαση.  

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ανακοινώσεις για την απόφαση του Δια Περιφοράς Δ.Σ.: «Αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής Μαλούτα, Μιχαηλίδη, Σημανδράκου»

  1. Το ξεπούλημα της Κοζάνης ξεκίνησε στα μουλωχτά και εσύ ρε Κυριάκο μπράβο που ξεπουλας τα χώματα σου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.