Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια για την επίσκεψη του ΥΠΕΝ Κ. Χατζηδάκη στην Δυτική Μακεδονία

Εν κρυπτώ και μακριά από τους εργαζόμενους και το λαό ο ΥΠΕΝ Κ Χατζηδάκης επισκέφτηκε την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας γνωρίζοντας πως οι εργαζόμενοι και ο λαός βρίσκονται σε αναβρασμό ύστερα και από την δημοσίευση του master plan για την απολιγνιτοποίηση.

Οι προτάσεις και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης που εξειδικεύτηκαν στο master plan χαρίζουν δις ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους απαλλάσσουν από φόρους, τους δίνουν επενδυτικά κίνητρα. Στο master plan τα όποια εργατικά δικαιώματα πάνε περίπατο. Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας βιώνουν εδώ και χρόνια την σκληρή εκμετάλλευση στις εργολαβίες, γνωρίζουν από δουλειά με ημερομηνία λήξης. Κουβέντα δεν έχει βγάλει η κυβέρνηση για την απλήρωτη δουλειά, τις απλήρωτες υπερωρίες και απολύσεις, τώρα έρχεται όλα αυτά να τα κάνει και νόμους του κράτους.

Τα όποια επενδυτικά σενάρια φαντάζουν για τους εργαζόμενους όνειρα θερινής νυκτός την στιγμή που τα σχέδια τους με το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε και γενικότερα θα στείλει περισσότερους εργαζόμενους στα τάρταρα της ανεργίας. Και αυτό σε μια περιοχή που τα ποσοστά ανεργίας εδώ και χρόνια ξεπερνάνε το 30% και πάνω από 60% στους νέους.

Σημειώνουμε για ακόμη μια φορά πως τεράστιες είναι οι ευθύνες των πλειοψηφιών του συνδικαλιστικού κινήματος στην περιοχή που συμμετέχουν σε ομάδες εργασίες αλλά και στους διαλόγους με το συντονιστή της απολιγνιτοποίησης. Το master plan φέρει και την δικιά τους «υπογραφή» και είναι υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους.

Η προσπάθεια τόσο του υπουργού όσο και της κυβέρνησης της ΝΔ να περάσει το μήνυμα πως ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας έχει αποδεχτεί την απολιγνιτοποίηση δεν πρέπει να περάσει. Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να βρεθούν σε θέση μάχης απέναντι στην απολιγνιτοποίηση, συνολικά απέναντι στον αντεργατικό οδοστρωτήρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση προς όφελος του κεφαλαίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.