Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων από τα Λιβερά και Σιδερά Κοζάνης μαζί με τα ζώα τους κατά των φωτοβολταϊκών



Με ένα ιδιαίτερο τρόπο επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής Λιβερών και Σιδερών Κοζάνης, καθώς λένε όχι στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην ευρύτερη περιοχή και εκφράζουν την αντίθεσή τους, στη διάθεση δημοτικών χορτολιβαδικών εκτάσεων που χρησιμοποιούνται σήμερα ως βοσκοτόποι.

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, θα συγκεντρωθούν αύριο το μεσημέρι (Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου) μαζί με εκατοντάδες γιδοπρόβατα και βοοειδή, όπως έχουν ενημερώσει, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι οι εκτάσεις αυτές είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και όχι για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.

Εν τω μεταξύ και στην γειτονική κοινότητα Μαυροδεντρίου στο Δήμο Κοζάνης οι αντιδράσεις συνεχίζονται, με τους κατοίκους και το τοπικό συμβούλιο να λένε όχι στην εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων του χωριού για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου.

Σήμερα μάλιστα το μεσημέρι βρέθηκαν στο Μαυροδέντρι δύο Αντιδήμαρχοι, Ανάπτυξης και Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Κοζάνης, Κώστας Κυριακίδης και Δημήτρης Κοεμτζόπουλος, αντίστοιχα, για να να συζητήσουν με τους κατοίκους αλλά και να καταγράψουν την απόφασή τους, η οποία παραμένει αρνητική, καθώς το θέμα αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση και την ματαίωση του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων από τα Λιβερά και Σιδερά Κοζάνης μαζί με τα ζώα τους κατά των φωτοβολταϊκών

  1. Οταν θα ελθει ο κουλης να τον υποδεχτειτε με τα γιδοπροβατα,ετσι και αλλιως για σανο μας θεωρει

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.