Ρίτσα Σπυρίδου: «Ο Δήμαρχος Σερβίων αποφάσισε να θέσει εκτός, πέντε εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σερβίων»Αποφασίζει και «διατάσει» ο Δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου.

Ένα χρόνο μετά που ανέλαβε τα ηνία του Δημαρχιακού Θώκου, αποφάσισε να θέσει εκτός, πέντε εργαζόμενες Κυρίες στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σερβίων στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Ευρωπαικού προγράμματος « Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

Μια πολιτική πρωτοβουλία άκαιρη εν μέσω Covid 19 και πάντως με αρνητικό κοινωνικό πρόσημο.

Ο Χρήστος Ελευθερίου κόβει το μεροκάματο σε πέντε νοικοκυριά.

Ο Δήμαρχος Σερβίων, αποφάσισε τη μη ανανέωση των συμβάσεων τους, χωρίς την επίκληση σπουδαίου λόγου όπως ξεκάθαρα προκύπτει από την κείμενη νομοθεσία.

Το επιχείρημα της οικονομικής δυσχέρειας, στέκει έωλο και άκρως προκλητικό. από έναν Αρχοντα που διόρισε Γενικό Γραμματέα με τεράστια μισθοδοσία ,συγκριτικά με αυτή της καθαρίστριας των παιδικών σταθμών.

Ο Δήμαρχος απλά… διέταξε! Βάζοντας στο περιθώριο συνανθρώπους ,κοινωνία,, νόμους και δημοτικούς συμβούλους.

Ο νόμος ορίζει, πως η όποια σχετική απόφαση εγκρίνεται από το οικείο δημοτικό συμβούλιο.

Ως Χρήστος Ελευθερίου, μπορεί να εκφράζεται και να πράττει, όπως η κουλτούρα του τον οδηγεί. Ως Δήμαρχος όμως, οφείλει να τηρεί τουλάχιστον τα τυπικά.

Είμαι σίγουρη, ότι θα δεχτεί τη δημόσια επίπληξη του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αφού ακύρωσε το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου μας.

Είναι βέβαιο, πως σύσσωμη η αντιπολίτευση θα δώσει την απάντηση που κάθε αιρετός συνετά και μακριά
από έπαρση καθώς και αυταρχισμό θα έδινε.

«Το πρόγραμμα σε τροχιά ανανέωσης και κανόνας απαράβατος η ανανέωση του συνόλου των σχετικών συμβάσεων»

Δημοτική Παράταξη «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ»
Λαζαρίτσα Σπυρίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.