Δήμος Γρεβενών: Νέο πρόσωπο σε πλατείες και οδούς της πόλης



Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες ευπρεπισμού και ανάπλασης κεντρικών σημείων της πόλης των Γρεβενών από το Τμήμα Καθημερινότητας και Πρασίνου του Δήμου καθώς ολοκληρώθηκε ένας ακόμη κύκλος παρεμβάσεων σε πλατείες και δρόμους μετά από ενέργειες του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ.Νίκου Τσικούρα.

Πιο συγκεκριμένα, μια σειρά από όμορφες γλάστρες κοσμούν πλέον την αρχή της Οδού Ευαγγελιστρίας στον Κεντρικό Πεζόδρομο που σε συνδυασμό με τα καινούργια παγκάκια που μπήκαν πριν λίγους μήνες, προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης στους διερχόμενους πολίτες ενώ αναβαθμίζουν παράλληλα και την γειτονιά που φιλοξενεί αρκετά καταστήματα και επιχειρήσεις. Επιπλέον, η μικρή Πλατεία του Ηρώου, που βρίσκεται στην καρδιά των Γρεβενών, έχει ήδη μεταμορφωθεί σε μια μικρή όαση όπου λογής-λογής λουλούδια και φρέσκο γκαζόν χαρίζουν πολύχρωμες εικόνες στους δημότες που περνούν από εκεί αλλά και στους θαμώνες των παρακείμενων καφέ και εστιατορίων.

Ωστόσο, η κορωνίδα των πρόσφατων εξωραϊστικών δράσεων της Δημοτικής Αρχής είναι η ριζική μεταμόρφωση της Πλατείας 25ης Μαρτίου που έγινε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Γρεβενών. Αναλυτικότερα, ομάδα εθελοντών του Συνδέσμου χρησιμοποίησε τενεκέδες τυριού, όπως συνηθίζονταν στο παρελθόν για τη διακόσμηση των αυλών των σπιτιών, δημιουργώντας μικρά καλλιτεχνήματα που συνδυάζουν εποχικά άνθη με ξεχωριστές ζωγραφιές που απεικονίζουν μνημεία, τοπία και ιστορικές περιόδους του τόπου μας. Επίσης, στον χώρο τοποθετήθηκαν και δέκα καλαίσθητες ξύλινες γλάστρες, σε σχήμα βαρελιού, οι οποίες σμιλεύτηκαν εξ’ολοκλήρου και με πολύ μεράκι από τους Υπάλληλους του Δήμου μας. Ένα συνολικό αποτέλεσμα άκρως πετυχημένο που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε ντόπιους και επισκέπτες.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Γρεβενών θέλει να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στη διοίκηση, τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών που συνέβαλλαν καθοριστικά στην υλοποίηση της όλης προσπάθειας όσο και σε όλους τους συνδημότες μας που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τις καλλωπιστικές παρεμβάσεις οι οποίες δεν σταματούν εδώ.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.