Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για τη Χρηματοδότηση ύψους 2,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω του Προγράμματος SURE

Σήμερα υπεβλήθη από την Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρόταση χρηματοδότησης 2,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μέσου προσωρινής στήριξης για τον μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (SURE) λόγω της επιδημικής έκρηξης του κορωνοϊού.

Η χρηματοδότηση θα γίνει με τη μορφή δανείων με προνομιακούς όρους και σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και θα συνοδεύεται από σύστημα εθελοντικών εγγυήσεων από την πλευρά της χώρας μας. Τα δάνεια αυτά θα έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση των έκτακτων αυξήσεων των δημοσίων δαπανών που σχετίζονται άμεσα με τη χρηματοδότηση των εθνικών συστημάτων βραχυπρόθεσμης εργασίας και αφορούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Η χρηματοδότηση της χώρας είναι μεγαλύτερη απ’ ότι αναμενόταν, ενώ η εκταμίευση αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα.

Διαθέτουμε περισσότερους πόρους στην πραγματική οικονομία!

Προστατεύουμε τους εργαζόμενους!

Θωρακίζουμε τις θέσεις εργασίας!

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.