Τι θα ισχύει με τη νέα σχολική χρονιά – Ποιοι μαθητές θα φορούν μάσκα – Τι θα γίνει εάν υπάρξει κρούσμα σε σχολείο



Φωτογραφία: Eurokinissi

Για τις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, μίλησε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πώς προβλέπεται να διεξαχθεί η νέα σχολική χρονιά, μίλησε για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και για τα πρωτόκολλα που αναμένεται να εφαρμοστούν σε περίπτωση που εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο.

Τι θα ισχύει με τη νέα σχολική χρονιά – Ποιοι μαθητές θα φορούν μάσκα

Όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας είναι υπό συζήτηση αναφορικά με τις ηλικίες που οι μαθητές θα πρέπει να φορούν, καθώς εξετάζεται ακόμα για το αν πρέπει ή όχι να οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές να φορούν μάσκα.

Έτσι, από 7 Σεπτεμβρίου προβλέπονται τα ακόλουθα αυξημένα μέτρα προστασίας:

Υποχρεωτική η μάσκα
Διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ώστε να περιοριστεί η ανάμειξη διαφορετικών ομάδων μαθητών
Αντισηπτικά και σαπούνια που θα καλύπτουν οι δήμοι
Συστηματικός καθαρισμός των σχολείων
Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Τι θα γίνει εάν υπάρξει κρούσμα σε σχολείο

Σχετικά με ένα ενδεχόμενο κρούσμα κορωνοϊού στους κόλπους κάποιου σχολείου, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην ύπαρξη ειδικού πρωτόκολλου για το πώς θα αντιμετωπιστεί.

«Αναμένεται να βγει ένα αναλυτικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής υπήρχε η οδηγία ότι κλείνει το τμήμα και ακολουθεί ιχνηλάτηση. Θα αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των ειδικών στην κατεύθυνση αυτή. Το υπουργείο, πάντως, είναι προετοιμασμένο να παρέχει τηλε-εκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί», ανέφερε η υπουργός.

Τι θα γίνει με τις απουσίες

Σχετικά με τις απουσίες, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι το πλαίσιο που θα αφορά τις απουσίες θα είναι πολύ συγκεκριμένο. Οι απουσίες θα δικαιολογούνται στις εξής περιπτώσεις:

Αν ο μαθητής νοσεί από κορωνοϊό
Αν νοσεί κάποιος στο περιβάλλον του
Αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Τέλος, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι εξετάζεται ενδελεχώς η ομαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ενώ θα επανεξετάζεται καθημερινά η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς θα επικαιροποιούνται οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων.

Πηγή: iefimerida.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Τι θα ισχύει με τη νέα σχολική χρονιά – Ποιοι μαθητές θα φορούν μάσκα – Τι θα γίνει εάν υπάρξει κρούσμα σε σχολείο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.