«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»: Συναυλία στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, συμμετέχοντας στο νέο θεσμό που εγκαινίασε φέτος του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», και σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.), σας προσκαλούν την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 και ώρα 21:00, σε συναυλία στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

Το σύνολο εγχόρδων της Κ.Ο.Θ. θα παρουσιάσει τα ‘Δύο Βυζαντινά Σκίτσα’ του Σόλωνα Μιχαηλίδη, έργο γεμάτο συναισθήματα και πρωτότυπες μελωδίες βυζαντινότροπου χαρακτήρα, που αποτελεί αποτέλεσμα των μελετών του Κύπριου ιδρυτή της Κ.Ο.Θ. για τη βυζαντινή μουσική παράδοση. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το διαχρονικό αριστούργημα του Αντόνιο Βιβάλντι ‘Οι Τέσσερις Εποχές’, που αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα έργα στην ιστορία της μουσικής. Σόλο βιολί και διεύθυνση ορχήστρας ο εξάρχων βιολιστής της Κ.Ο.Θ. Σίμος Παπάνας.

Σύνολο εγχόρδων της Κ.Ο.Θ.
Μουσική διεύθυνση/βιολί: Σίμος Παπάνας

Πρόγραμμα:
Σόλων Μιχαηλίδης: Δύο Βυζαντινά Σκίτσα, για ορχήστρα εγχόρδων
Αντόνιο Βιβάλντι: Οι Τέσσερις Εποχές, τέσσερα κοντσέρτα για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αντίτιμο του εισιτηρίου για τη μόνιμη Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το διάστημα 18 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν 270 εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και εικαστικών σε 122 εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης στο: https://digitalculture.gov.gr/.

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.