Η Μεγαλόχαρη να βάλει το χέρι Της – Προσεύχεται ο Αναστάσιος Καραλίγκας

Προσεύχεται ο Αναστάσιος Καραλίγκας:

15 Αυγούστου 2020. Ένας διαφορετικός Δεκαπενταύγουστος. Παράξενος. Αλλιώτικος. Χωρίς ευλαβικές λιτανείες στην Παναγία μας. Με μάσκες, παντού. Γεμάτος απειλές και κινδύνους.

Ο δικτάτορας Ερντογάν απειλεί . Σαν χούλιγκαν κάνει επίδειξη δύναμης. Αυτή τη φορά στο Αιγαίο. Το Φεβρουάριο μετέφερε κατά χιλιάδες τους πρόσφυγες στον Έβρο, απειλώντας τα χερσαία σύνορα. Δεν του πέρασε.

Τώρα βγάζει το στόλο βόλτα, απειλώντας τα θαλάσσια σύνορά μας. Αυτά που αμφισβητούσε ο προηγούμενος πρωθυπουργός μας. Ούτε τώρα του περνάει. Αφού προηγουμένως, όμως, πρόσβαλε την Ορθοδοξία μας, μαγαρίζοντας την ‘‘Αγιά Σοφιά’’.

Ο κορωνοϊός απειλεί. Και σκοτώνει. Αλλά όχι μόνο. Ήδη έχει προκαλέσει οικονομικό όλεθρο. «Όσοι επιζήσουμε από τον ιό, θα πεθάνουμε απ` την πείνα». Αυτό ακούγεται τον τελευταίο καιρό. Κι όχι άδικα.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομική καθημερινότητά μας είναι εμφανείς. Ήδη εδώ και λίγες μέρες ανακοινώθηκε η ακύρωση της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η δημόσια υγεία πάνω απ` τη δημόσια οικονομία, φυσικά.

Οι σχετικές οικονομικές απώλειες για την πόλη της Θεσσαλονίκης υπολογίζονται σε 50 εκατομμύρια ευρώ. Την περσινή ΔΕΘ επισκέφθηκαν 263.737 άνθρωποι. Χώρια πόσοι εργάστηκαν γι` αυτήν, εκθέτες και λοιποί.

Για να μη μας πιάνει μελαγχολία, πρέπει να συγκρίνουμε τι γίνεται και σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. Ήδη από τα τέλη Απριλίου η γερμανική κυβέρνηση ακύρωσε το φημισμένο Oktoberfest του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα λαϊκά πανηγύρια στον κόσμο, αφού φιλοξενεί κάθε χρόνο πάνω από 9 εκατομμύρια επισκέπτες ! Η δε ενίσχυση της οικονομίας του Μονάχου εκτιμάται στα 1,2 δισ. ευρώ !

Και φυσικά να θυμηθούμε, ότι ήδη εδώ και καιρό έχει ανακοινωθεί η ματαίωση της μεγαλύτερης παγκόσμιας αθλητικής εκδήλωσης. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Ιαπωνίας μεταφέρθηκαν ήδη για το 2021.

Οι μόνοι που αισθάνονται μια οικονομική ασφάλεια στην Ελλάδα , είναι προφανώς οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Πρόσκαιρη όμως. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, κανείς δεν μπορέι να αισθάνεται ασφαλής.

Ας προσευχηθούμε στην Μεγαλόχαρη, να βάλει το χέρι Της. Χρόνια Πολλά.

Ο κ. Καραλίγκας είναι Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

24 σχόλια στο άρθρο “Η Μεγαλόχαρη να βάλει το χέρι Της – Προσεύχεται ο Αναστάσιος Καραλίγκας

 1. Ως τώρα ο Διαβολάκος μάς βάζει το δάχτυλό του . Αυτό το φανταστικό πλάσμα/μπαμπούλας που κατασκεύασαν οι παπάδες για να μας φοβερίζουν.

 2. Ας προσευχηθούμε στην Μεγαλόχαρη,…………………….

  Προστασίαν και σκέπην, ζωής εμής τίθημι, * Σε, Θεογεννήτορ, Παρθένε, συ με κυβέρνησον,* προς τον λιμένα σου, των αγαθών η αιτία, * των πιστών το στήριγμα, μόνη πανύμνητε.

  Ικετεύω, Παρθένε, τον ψυχικόν τάραχον, * και της αθυμίας την ζάλην διασκεδάσαι μου, * συ γαρ, Θεόνυμφε, τον αρχηγόν της γαλήνης, * τον Χριστόν εκύησας, μόνη πανάχραντε.

 3. Θέλει η χήρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!Αν και προσεύχεσαι δημόσια μέσα απο το ίντερνετ,έβγαλες την κακία σου!
  Πρώτα υποτίμησες τον πρωην πρωθυπουργό,διαστρεβλώνοντας ως πειθηνιος δεξιός,τα λόγια του και δεύτερο εβγαλες μίσος κατά των δημοσίων υπαλλήλων.
  Επειδή ειμαι του δημοσίου,ας γινόσουν και εσύ!Αν το μετάνοιωσες τώρα που δεν έγινες δημόσιος υπάλληλος,ας πρόσεχες!Ήθελες να είσαι Δικηγόρος.
  Κατσε κάτω απο την μπάρα τώρα!Ας πρόσεχες!
  Εμείς γίναμε δημόσιοι υπάλληλοι κσι ξέραμε οτι θα αμοιβόμαστε λιγότερο,αλλα θα αμοιβόμαστε για πάντα!Εσυ ήθελες να γίνεις δικηγόρος για πολλά!ξανα κάτω απο την μπάρα!Δεν χρειάζεται να μας λυπάσαι!μια χαρά είμαστε!
  Να λυπάσαι τον σημερινό πρωθυπουργό που έκοψε το 60%,των συνταξιούχων.
  Και με τους συνταξιούχους τα έβαλες!και μάλλον τους συνταξιούχους του δημοσίου!
  Ας πρόσεχες!μάλλον ιδιωτική ασφάλιση έχεις!και για να το κλείσουμε!μετανοιωσες που δεν είσαι δημόσιος υπαλληλος και δεν θα πάρεις ποτέ σύνταξη δημοσίου.
  Κάνε και καμιά προσευχή να περάσει ο κορονοιός,γιατί πάλι επίδομα βλέπω να παίρνεις!

 4. Μη κλαίς και δερνοκοπάσαι για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους του δημοσίου!κράτα τα δακρυά σου γιαυτους που μας κυβερνάνε τους πορφυρογέννητους και τους βολεμένους!Εμεις πάντα θα αμειβόμαστε!
  Ο νομοθέτης που θέσπισε τον νόμο περι μονιμότητος των δημοσίων υπαλλήλων και σοφός πολύ ηταν και λογικός και δημοκρατικό πνεύμα είχε!
  Δεν μπορεί ο δημόσιος υπάλληλος να είναι βορά στις παράλογες ορέξεις των εκάστοτε κυβερνώντων!
  Το κράτος έχει συνέχεια και δεν μπορεί ενας πολιτικός απαίδευτος και μισαλλόδοξος να διορίζει και να παύει τον δάσκαλο,τον καθηγητή,τον κρατικό λειτουργό επειδή εχει αντίθετες πολιτικές πεποιθησεις!
  Αυτά στην μπανανία!
  Ο φίλος σου ο μητσοτάκης όταν ήταν υπουργός εδιώξε όλους τους νοσηλευτές-καθηγητές απο τα ΕΠΑΛ;ψέμα;
  Ολους τους σχολικούς φύλακες!ψεμα;
  Ολες τις καθαρίστριες!ψέμα;και ήλθε ο Αλέξης και τους ξαναπήρε!ψέμα;
  Επειδή καίγεται το σπίτι το δικό σου δεν θα καεί και το δικό μας!
  Εμείς παίρνουμε τα επιδοματα μας λόγω εργασίας και προσφοράς στο κρατος!
  Ηλθε η ώρα να ζητιανεύετε και εσεις οι μεγαλόσχημοι ενα επίδομα!το επίδομα του κορονοιού!
  Ο καιρός φέρνει τα λάχανα,φερνει τα παραπούλια!Εμεις διαλεξαμε τα τρεις και εξήντα!Εσείς διαλέξατε τα πολλά!Κάντε τώρα αιτήσεις για το επίδομα!
  Και επειδή δεν είμαι χαιρέκακος,ας σταματήσει ο κορονοιός για να μη παιρνετε εσεις οι δικηγόροι το επίδομα,αλλά οι αναγκεμένοι και οι μή έχοντες!

 5. Εμεις όταν ήμασταν μαθητές ξέραμε οτι οι λυκουρέζοι βγαζαν πολλα λεφτά!δε τους ζηλέψαμε!σταθμίσαμε και γιναμε δάσκαλοι και καθηγητές με τρείς και εξήντα και με όρεξη για δουλειά!Προτιμήσαμε τα λίγα για να προσφέρουμε πολλά!
  Να μη μας λυπάσαι!Απο τις αιθουσές μας βγαίνουν και οι γιατροί και οι δικηγόροι και οι τεχνίτες και οι οδηγοί αυτοκινήτων και αεροπλάνων!
  Προτιμήσαμε τα λίγα αλλα χορταίνουμε με τις επιτυχίες των μαθητων μας!
  Να όμως που τα πράγματα έρχονται έτσι που οι λυκουρέζοι μπαινοβγαινουν στα δικαστήρια και δεν έχουν σπίτι να μείνουν!Αξιοθρήνητοι και αξιολυπητοι!
  Τον οικτο σου στους ομοίους σου!
  Οταν βγαίνουμε στην πλατεία πέφτουν οι μαθητές μας πάνω μας σαν τις μέλισσες να μας χαιρετισουν και να μας αγκαλιάσουν ,ως ελάχιστο δειγμα της αγάπης των προς τα προσωπά μας!
  Στο άκουσμα..Κύριε,Κύριε φουσκώνουν τα” πνεμόνια” μας απο υπεριφάνεια και συγκίνηση!
  Εσας δεν σας γνωρίζει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας σας!
  Αφήστε την λύπη για τους πεινασμένους!
  Είμαστε οι ευτυχέστεροι όλων λόγω λειτουργήματος!
  Την άλλη φορά που θα προσευχηθείς δημόσια ,να μη μας συμπεριλάβεις στην προσευχή σου!
  Εμεις προσευχόμαστε στο σχολείο με τους λατρεμένους μας μαθητές και οχι στα ιντερνέτια!
  Αυτά για σήμερα και έχει μια ηλιόλουστη μέρα!
  Ισως βρεθούμε σε καμιά παραλια εσυ να προσεύχεσαι και εγω αραχτος και λαιτ σε κανένα μπιτς μπαρ!

  1. Ωπα δάσκαλε πολλά τα γράφεις…σε πνίγει το δίκαιο και η έπαρση από τα φουσκωμένα πνευμόνια;;

   Λες και δεν γνωρίζουμε πόσο και πώς οι εκπαιδευτικοί γενικά είναι αραχτοί, αρπράζουν κάθε ευκαιρία να τεμπελιάσουν (και στην παραλία όπως γράφεις) και οι περισσότεροι δεν αξίζουν ούτε το μισό μισθό από τα χρήματα των φορολογούμενων.

   Σαν δάσκαλος που έχει διαμορφώσει γενεές ολόκληρες όπως λες, θα περίμενε κανείς να αναπτύξεις και κάποιο βαθμό σοφίας και αυτοσυγκάτησης.

   Άλλωστε ο κ. Καραλίγκας (με τον οποίο δε γνωριζόμαστε και διαφωνώ με αυτά που γράφει) επέλεξε να δοκιμαστεί στην αγορά και στη ζωή χωρίς καμμία εξασφάλιση όπως αυτή που προσφέρει το δημόσιο. Και, να μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος βάζει και το όνομά του και δεν κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του ιντερνετ.

   Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη.

 6. Γιατί δεν αφήνετε αυτά που κάνετε ΕΣΕΙΣ για το Θεό; Τις λιτανείες και τα γεμάτα Ορθόδοξη υπερηφάνεια άρθρα για την Αγία Σοφία;

  Γιατί δεν ταπεινώνεστε πιστεύοντας σε αυτά που μπορεί να κάνει ο ΘΕΟΣ για σας;

  Γραμμένα στα βιβλία είναι. Στα βιβλία που σηκώνετε ψηλά με στόμφο και ευσεβισμό στην πομπώδη σας Μικρή Έξοδο.

  “…Μην αγωνιάτε για τη ζωή σας, τι θα φάτε, και για το σώμα σας, τι θα ντυθείτε. Η ζωή σας είναι σπουδαιότερη από το φαγητό και το σώμα σας από τα ρούχα. Παρατηρήστε τα κοράκια. Ούτε σπέρνουν, ούτε θερίζουν και δεν έχουν ούτε κελάρι, ούτε αποθήκη. Και όμως ο Θεός τα τρέφει. Εσείς αξίζετε πολύ περισσότερο από τα πουλιά…

  …Παρατηρήστε τα κρίνα, πως μεγαλώνουν. Δεν κοπιάζουν, ούτε γνέθουν. Κι όμως σας βεβαιώνω πως ούτε ο Σολομών σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια δεν ντυνόταν όπως ένα από αυτά. Αν όμως ο Θεός ντύνει έτσι το αγριόχορτο, που σήμερα υπάρχει κι αύριο το ρίχνουν στη φωτιά, σκεφτείτε ολιγόπιστοι πόσο περισσότερο θα φροντίσει για σας.

  Μη σας απασχολεί λοιπόν τι θα φάτε και τι θα πιείτε και μη σας πιάνει άγχος. Για όλα αυτά αγωνιούν όσοι δεν εμπιστεύονται το Θεό. Ο πατέρας σας όμως ξέρει καλά ότι έχετε ανάγκη από αυτά. Εσείς να επιζητείτε μόνο τη βασιλεία του Θεού και όλα αυτά θα ακολουθήσουν…”

  (Κατά Λουκάν 12, 15)

 7. κ. Καραλίγκα, κάποιοι (ένας ή δύο) ” σχολιογράφοι” προσπαθούν να σας παραδώσουν μαθήματα ορθόδοξης εκκλησιολογίας, οι ακατήχητοι και λειτούργητοι !!
  Ταύτα ελογίσαντο και επλανήθησαν, απετύφλωσε γαρ αυτούς η κακία αυτών.
  Και ουκ έγνωσαν τα μυστήρια του Θεού (ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ).

 8. Τσακαλομερκελιστής

  - Edit

  Απαντήστε

  Εσυ που απαντάς πάντα με το ξυσε τα……..,εισαι ο γνωστός υβριστής .Αλλοτε υπογράφεις σαν Γεώργιος και άλλοτε σαν Ερμιόνη.
  Τι να ξύσεις απο τα δυο;διάλεξε.

 9. Χαχαχαχ, επιμένετε… Ένας ή δύο… Κανένας δεν είμαστε. Μόνα τους πληκτρολογούνται τα σχόλια… Συνεχίστε να εκκλησιάζεστε και να κοινωνάτε ήρεμος.

  Τώρα τι κοινωνάτε Κύριος οίδεν. Γιατί ανάμεσά σας δεν υπάρχει και καμιά ιδιαίτερη ΕΠΙκοινωνία. Θα υπάρχει με το Θεό;

 10. Καλύτερα ακατηχητοι και αλειτούργητοι παρα με αυτούς που καταβρέχουν παιδια που ζητιανεύουν λιγο ψωμί εξω απο τις εκκλησίες και που αποπλανούν…θου Κύριε φυλακην τω στοματί μου.
  Παραθρησκευτικά φολοκλορικά κατάλοιπα.
  Τι Θεό έχετε βρε σκοταδιστές;
  Θεό σας είναι η υποκρισία,μισαλλοδοξία.Το παρα φύσιν το κάνατε κατά φύσιν πασπαλισμένο με λίγη χριστόσκονη.

 11. Τι άλλο θα ακούσουμε

  - Edit

  Απαντήστε

  Η μεγαλόχαρη να βαλει το χέρι της αλλά με πρωθυπουργουλη τον κούλη!τι μας λές;
  Το στρίβειν δια της δεξιάς αλλού!
  Τώρα σας βάζει στο χέρι ο αμβρόσιος και λόγω άνοιας το @@@@@ σας αφορίζει!
  Χα!χα!

 12. Τι να ξύσεις ερμο!

  - Edit

  Απαντήστε

  Τσακαλομερκελιστής ειναι ο οργανωσιακός θρησκειοποδολόγος,ο υμνητής της μέρκελ και της χούντας.

 13. Πολυ επικοινωνια μεταξυ τους!Ο πρωην Πατριαρχης Ιεροσολυμων Ειρηναιος μπήκε φυλακη!ποιος τον εβαλε; Ο σημερινος!τον εριξαν φυλακη,τον αποσχηματισαν δηλαδη τον υποβιβασαν στην ταξη των μοναχωνΑκουσον!ακουσον!
  Στη φυλακη αρρωστησε απο την στενοχωρια του και τωρα τον εφεραν στην ελλαδα οι συγγενεις του για να “πεθανει ” αξιοπρεπως!
  Αν πεθαινε στα Ιεροσολυμα,μαλλον θα τον πετουσαν σε κανενα λακκο των λεοντων!
  Εξ αλλου τους ανεπιθυμητους εκει τους πετουσαν στο λακκο των λεοντων!(βλεπε Δανιηλ)
  Τι αγαπη !τι επικονωνια!
  Ομορφος κοσμος ηθικος υποκριτικα(δεσποτοκρατικα) πλασμενος!
  Πατηστε στην google την λεξη Ειρηναιος και θα δειτε σε τι χαλια ειναι σημερα ενας Πατριαρχης Ιεροσολυμων!
  Πεταμενος πανω σε ενα αναπηρικο καροτσακι,πελιδνος ως νεκρος!
  Και ολα αυτα εκει που γεννηθηκε ο Χριστος μας!
  Ποσοι κοροιδεψαν Σε!ποιοι αντιπροσωπευουν Σε!πανω στην γη!
  Οι λαοπλανοι ομιλουν εξ ονοματος Σου!και ενω αυτα συμβαινουν στα Ιεροσολυμα,εκει που γεννηθηκε η Αγαπη,φανταστειτε τι γινεται χιλιομετρα μακρυα!τι ιντριγκες,δολοπλοκιες,χτυπηματα κατω απο την μεση για ενα αξιωμα του Χριστου!ουαι υμιν φαρισαιοι που μοιαζετε με ταφους απ εξω περιποιημενους και απο μεσα ειστε γεματοι κοκκαλα ανακατεμενα με δυσωδια!(ευαγγελιο Μ.Δευτερας).τα περιφημα ουαι του Χριστου.

 14. Πατηστε στην google!
  Αποκλειστικο:θριλερ με τον πρωην πατριαρχη ιεροσολυμων Ειρηναιο.pageneus.gr
  Και ξαναπατηστε!
  Ο φυλακισμενος εκπτωτος πατριαρχης που βγαζει τα δοντια με σπαγκο στο κελι του!stories,lefimerida.gr
  Ποιος ανθρωπος αν δει αυτες τις θλιβερες εικονες!τουλαχιστον δεν θα δακρυσει;
  Ίδε ο άνθρωπος!
  Δεν μας ενδιαφερει ποιος εχει δικαιο και ποιος αδικο!
  Μας ενδαφερει ποιος εξελεξε και τους δυο!
  Παντως οχι το Πνευμα το Αγιο!καταντια!ο ενας να υβριζει τον αλλον!ο ενας να φυλακιζει τον αλλον,εν ονοματι του Χριστου!ειπε μια σχολιαστρια:προτιμω να προσευχηθω κατω απο ενα δενδρο με ησυχη την συνειδηση μου!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.