Επίσκεψη του Βουλευτή Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στον ΕΛΓΑ Κοζάνης

Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Κοζάνης επισκέφθηκε την 13.8.2020 ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος μετά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε:

«Μετά από τα πρόσφατα ακραία φαινόμενα που έπληξαν τις καλλιέργειες στους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού, επισκέφθηκα το τοπικό κατάστημα ΕΛΓΑ, όπου και ενημερώθηκα για την έκταση των προβλημάτων και τις ενέργειες της υπηρεσίας για την ταχύτερη δυνατή διακρίβωση των ζημιών και την αποκατάστασή τους.

Περαιτέρω, με τον Διευθυντή του καταστήματος Γεώργιο Βρόντζο, τον σύμβουλο του Λιβαδερού, υπεύθυνο αγροτικού τομέα και γ.γ. θεριζοαλωνιστών Σπύρο Νίκο και τον Πρόεδρο του σωματείου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Δ. Μακεδονίας Γιώργο Νίκο, συζητήσαμε χρονίζοντα θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων και πιθανούς τρόπους επίλυσής τους.

Επιπλέον, από τον Διευθυντή του φορέα ενημερώθηκα για τις πρόσφατες κατανομές και χορηγήσεις αποζημιώσεων στο Νομό μας και τις εκκρεμούσες υποθέσεις παλαιοτέρων ετών, όπως ο παγετός που είχε πλήξει τους ελαιοπαραγωγούς των Ιμέρων, για την οποία με διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Αναμφίβολα ο τομέας ασφάλισης των Ελλήνων παραγωγών εμφανίζει αρκετές δυσλειτουργίες. Σε πρόσφατη κοινοβουλευτική συζήτηση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί η ασφαλιστική μελέτη για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ, με τη χρήση μάλιστα σύγχονων τεχνολογιών, για την αντικειμενικοποίηση των εκτιμήσεων και την επιτάχυνση των αποζημιώσεων. Η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ με 35 εκατ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, για πρώτη φορά από το 2011, αποτέλεσε σημαντική ενίσχυση για τους παραγωγούς. Απαιτείται, όμως, συνολικός εξορθολογισμός και αναδιάρθρωση του Οργανισμού προκειμένου να επιτελεί κατά τρόπο βιώσιμο και αποτελεσματικό τον σημαντικό ρόλο του.»

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.