Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η κοινότητα Καταφυγίου – Σοβαρές ζημιές από την τελευταία θεομηνία

Με την 6225/13-8-2020 (ΑΔΑ: 9ΓΣΤ46ΜΤΛΒ-ΑΧΑ) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχτηκε σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ από τις 13/8/2020 και για έξι μήνες.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι να αντιμετωπιστούν α) τα κατολισθητικά φαινόμενα που δημιούργησαν οι θεομηνίες του καλοκαιριού (7 & 18 Ιουλίου) και κυρίως εκείνη από 5 έως 8 Αυγούστου, στον δρόμο Βελβεντού-Καταφυγίου και β) οι έκτακτες ανάγκες που δημιουργήθηκαν περαιτέρω, όπως ο κίνδυνος καταστροφής του εξωτερικού αγωγού ύδρευσης του Βελβεντού και η ανάγκη άμεσης πρόσβασης για λόγους πυροπροστασίας του ορεινού όγκου των Πιερίων.

Εξαιτίας αυτών των ζημιών και κινδύνων ζητήθηκε από το Δήμο Βελβεντού να κηρυχτεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης η εδαφική ενότητα του Καταφυγίου, εντός του οποίου ανήκει η περιοχή των ζημιών.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης, έσπευσε από την πρώτη στιγμή να διαπιστώσει τις ζημιές και ενεργεί ήδη για την αποκατάστασή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης επισκέφθηκε ο ίδιος το σημείο αυτό και διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής. Συνεκτιμώντας ο ίδιος τις μεγάλες πιθανότητες να επιδεινωθεί η κατάσταση αλλά και την αναγκαιότητα να αποκατασταθούν οι ζημιές και προκειμένου να απομακρυνθεί κάθε μελλοντικός κίνδυνος εισηγήθηκε επίσης προς το αρμόδιο Υπουργείο τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να κηρυχθεί η εδαφική περιοχή των ζημιών σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, ώστε να δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατόν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών. Εκ μέρους του Δήμου τον ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον του αυτό.

Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους βρέθηκαν δίπλα μας για να μας βοηθήσουν αυτές τις δύσκολες μέρες και ώρες. Η Δημοτική Αρχή του Βελβεντού με τις τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου και σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο προσπαθούν συνεχώς για την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός καθημερινής μάχης και διεκδίκησης. Πάντα στην υπηρεσία των πολιτών και του τόπου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.