Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 12/08/2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ.Παύλος στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως πατέρα Χριστοφόρο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΠΕ Κοζάνης και αφορούν σε έργα εκκλησιαστικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Συγκεκριμένα, τα έργα που πρόκειται να ενταχθούν και να υλοποιηθούν στις διάφορες προγραμματικές περιόδους των αναπτυξιακών εργαλείων χρηματοδότησης, είναι :

Αποκατάσταση και Ανάδειξη του Γκέρτσειου Πολιτιστικού Κέντρου
Προσκυνηματικές διαδρομές σε Ιερές Μονές και Εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος Μνημεία

Αποκαταστάσεις των Ιερών Ναών που προστατεύονται από τις διατάξεις της Αρχαιολογίας.

Μετά από την ενδιαφέρουσα και δημιουργική συζήτηση, συναποφασίστηκε μία συνάντηση ενημέρωσης από την ΠΕ Κοζάνης προς τους αρμοδίους των Ιερών Ναών και Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων για τις δυνατότητες και τα θεσμικά όρια συνδρομής και συνεργασίας αμφοτέρων των πλευρών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης αφού ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψή του, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να συνδράμει παντί τρόπω στο Θεάρεστο Έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

3 σχόλια στο άρθρο “Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης

  1. Ελληνικά αριστουργήματα

    - Edit

    Απαντήστε

    Ενα απο τα καλύτερα βιβλία της Ελληνικής λογοτεχνίας.
    Ο Ζητιάνος του Ανδρέα Καρκαβίτσα.Πρόταση για την καλοκαιρινή ραστώνη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.