Τα δύο νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης επισκέφθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής

Τα δύο νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης επισκέφθηκε τη Δευτέρα 10 Αυγούστου κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Θ. Θεοδωρίδη, το μέλος της Ν.Ε. και του Τομέα Υγείας Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, τον Π. Κουκουλόπουλο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, τον γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Εορδαίας Τ. Τοκμακίδη και το μέλος της Β. Γκριτζέλη, όπου συναντήθηκαν με τους διοικητές τους, κ. Στέργιο Γκανάτσιο του Μαμάτσειου και κ. Σταύρο Παπασωτηρίου του Μποδοσάκειου καθώς και τους προέδρους των σωματείων εργαζομένων κ. Δημήτρη Ντέντη και κ. Γιάννη Παπαδόπουλο αντίστοιχα.

Οι δύο διοικητές των νοσοκομείων στάθηκαν ιδιαίτερα στο ζήτημα της ελλιπούς στελέχωσής τους και στο γεγονός ότι οι έκτακτες προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού δεν υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους. Η μειωμένη στελέχωση, σημείωσαν, θέτει εν αμφιβόλω την πλήρη αξιοποίηση του νέου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και τις επεκτάσεις των υποδομών των δύο νοσοκομείων που έχουν δρομολογηθεί ή/ και υλοποιούνται.

Οι πρόεδροι των σωματείων των εργαζομένων στάθηκαν στο ζήτημα της ασφάλειας του προσωπικού και στο νέο πρωτόκολλο που εφαρμόζεται μετά την επιστροφή από άδεια, στην ανάγκη ολοκλήρωσης του προγράμματος προσλήψεων και στη εξασφάλιση επάρκειας ατομικών μέσων προστασίας για την απευκταία αλλά εξαιρετικά πιθανή περίπτωση ενός δεύτερου κύματος.

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής αφού ευχαρίστησε τις διοικήσεις και τους προέδρους των σωματείων των εργαζομένων για τις προσπάθειες που κατέβαλαν από την «πρώτη γραμμή της μάχης» κατά του κορωνοϊού σημείωσε: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί κορυφαία μεταρρύθμιση και είμαστε περήφανοι που το ΠΑΣΟΚ την εισήγαγε και την έστησε σχεδόν από το μηδέν, ειδικά στην περιφέρεια.» Επισήμανε δε ότι η έμπρακτη στήριξή του θα συνεχιστεί τόσο για την ενίσχυση του ίδιου του θεσμού όσο και των εργαζομένων του.

Το Κίνημα Αλλαγής ήδη από τις 22/1 κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την ανάγκη εξασφάλισης μέσων προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό. Στις 14/3 κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις για όλα τα θέματα πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι οποίες εξειδικεύτηκαν περαιτέρω στις 22 και 28 Μαρτίου, ενώ στις 2/4 έγινε αποδεκτή η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τη συνεισφορά του Κοινοβουλίου στη μάχη κατά του Κορωνοϊού. Τέλος, έχει καταθέσει τρείς φορές τροπολογία – η οποία έχει απορριφθεί από την Κυβέρνηση – για την ένταξη των υγειονομικών και όλου του προσωπικού πρώτης γραμμής στα βαρέα και ανθυγιεινά καθώς και τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος εκτάκτων συνθηκών για το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο 2020 μέχρι τη λήξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

To Ε.Σ.Υ. πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Να λειτουργεί βάσει των αναγκών της κοινωνίας και των ιδιαίτερων συνθηκών, όπως η ορεινότητα, και των οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων – βλέπε απολιγνιτοποίηση – που αντιμετωπίζουν επιμέρους περιοχές.

Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.