Το Oruc Reis εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας – “Πόλεμος νεύρων” από την Τουρκία



Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει εισέλθει το τουρκικό ερευνητικό, που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από την Αττάλεια. Άπλωσε καλώδια, αλλά δεν κάνει έρευνες.

Στο ανατολικότερο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας εισήλθε το απόγευμα της Δευτέρας το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis, για το οποίο η Τουρκία το πρωί της ίδιας μέρας εξέδωσε NAVTEX προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

Σύμφωνα με το militaire που επικαλείται διπλωματικές πηγές το τουρκικό ερευνητικό έχει ρίξει καλώδια στο “ανατολικότερο σημείο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας”, αλλά όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές “δεν κάνει έρευνες”.

Κάθε 15 λεπτά από ελληνικό πολεμικό εκπέμπεται το μήνυμα προς το Oruc Reis ότι παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκδοση της τουρκικής NAVTEX ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στην οποία συζητήθηκαν οι πιθανές αντιδράσεις της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότα.

Επίσης, η Ελλάδα απάντησε με αντι-NAVTEX, σύμφωνα με την οποία η τουρκική είναι παράνομη και καλούσε τους ναυτιλομένους να αγνοήσουν την οδηγία που εξέδωσε η υδατογραφική υπηρεσία της Αττάλειας.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, το μεσημέρι της Δευτέρας είχε ισχυριστεί με ανάρτησή του στα social media ότι το ερευνητικό είχε φτάσει στην περιοχή όπου πρόκειται να πραγματοποιήσει έρευνες.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία τονίζει ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό και κάνει λόγο για νέα σοβαρή κλιμάκωση που εκθέτει τον αποσταθεροποιητικό και απειλητικό ρόλο της Τουρκίας.

Ειδικότερα, σημειώνει πως βασιζόμενη αποκλειστικά στο Διεθνές Δίκαιο, στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και στους κανόνες καλής γειτονίας, έχει έλθει σε συμφωνία μετά από διαπραγματεύσεις με γείτονες χώρες, για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της. Έχει δηλώσει δε την ετοιμότητά της για διάλογο, ώστε να προχωρήσει σε αντίστοιχες οριοθετήσεις με τους υπόλοιπους γείτονές της με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Από το news247.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Το Oruc Reis εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας – “Πόλεμος νεύρων” από την Τουρκία

  1. ΚΟΥΛΗ,ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ ΝΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ
    ΕΣΥ ΒΑΛΕ ΤΟ ΔΕΝΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ,ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ,ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ.

  2. Κούλη ο χάγκς πήγε καστελόριζο!σε περιμένει!για πήγαινε να σου πω,πόσα απιδια πιανει ο σάκκος!

  3. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων
    «Εμείς είμαστε αυτοί που βρισκόμαστε στην περιοχή και εμείς πρέπει να τους σταματήσουμε πρώτα». Αυτό τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Άγγελος Συρίγος, σχολίαζοντας την τουρκική προκλητικότητα και τις σημερινές ενέργειες της Άγκυρας στο Αιγαίο.

  4. Εξ ονυχος τους λαγωους!

    - Edit

    Απαντήστε

    Ο προσκυνημένος μητσοταΚΟΥΛΗΣ,οτι πει η εξοχοτης φροιλαιν ,μερκελ!ειναι και η siemens στην μεση!τοσο υποταγμενος!οι γερμανοι με τον κεμαλ κατεσφαξαν τον ποντιακο ελληνισμο!οι γερμανοι με τους δοσιλογους κατεσφαξαν,καψαν,ριμαξαν,βιασαν !οι γερμανοι με τον νενεκο σαμαρα(προδωσε και εριξε τον κ.μητσοτακη) και τον βενιζελο που κουρεψε τις περιουσιες ελληνων που δουλευαν χρονιαστο εξωτερικο,μας γονατισαν με την κριση και μας γονατιζουν!
    Μας χτυπανε αλυπητα,μας πονανε,αλλα μας αρεσει!του χρονου για να παμε διακοπες καστελοριζο,θα παιρνουμε αδεια απο τα μεμετια!
    Τρεμε Ελευθεριε Βενιζελε!εσυ που εφτιαξες την Ελλαδα των δυο ηπειρων και των πεντε θαλασσων!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.