Ποιοι ναοί πανηγυρίζουν το Δεκαπενταύγουστο στο Βελβεντό – Του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Στην Α.Π.Β. της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης εορτάζουν και πανηγυρίζουν το Δεκαπενταύγουστο οι παρακάτω ι. Ναοί.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ: Εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στον Εσπερινό (14-8-2020) και στη Θεία Λειτουργία (15-8-2020) θα χοροστατήσει και θα προεξάρχει αντίστοιχα στις Ακολουθίες ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.

ΡΟΔΙΤΗΣ: Εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αφ’ εσπέρας θα τελεστεί ο Εσπερινός και το πρωί της 15ης Αυγ. 2020, η Θεία Λειτουργία.

ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΤΣΑΝΟ: Εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αφ’ εσπέρας θα τελεστεί ο Εσπερινός και το πρωί της 15ης Αυγ. 2020, η Θεία Λειτουργία.

ΚΑΤΑΦΥΓΙ: Εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αφ’ εσπέρας θα τελεστεί ο Εσπερινός και το πρωί της 15ης Αυγ. 2020, η Θεία Λειτουργία.

ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΜΑ: Οι εορταστικές Ακολουθίες του Δεκαπενταύγουστου τελούνται στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Παναγίας (Γενεσίου της Θεοτόκου). Αφ’ εσπέρας θα τελεστεί ο Εσπερινός και το πρωί της 15ης Αυγ. 2020, η Θεία Λειτουργία.

ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΣΚΟΥΛΙΑΡΗ): Εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
α. Την Τρίτη, 11-8-2020, ώρα 7 μ.μ. θα τελεστεί Αρχιερατική Παράκληση. Θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.

β. Αφ’ εσπέρας της εορτής (14 Αυγ.) θα τελεστεί ο Εσπερινός και το πρωί της 15ης Αυγούστου 2020, η Θεία Λειτουργία.

ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ 2020.
Το Δεκαπενταύγουστο θα διαβαστεί στους ι. Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Παύλου.

Ο Σεβασμιώτατος αποκαλεί την Κοίμηση της Θεοτόκου ‘’Πάσχα μετά το Πάσχα’’ (‘’έτσι την ονόμασαν οι θεόπνευστοι, θεοκίνητοι και πνευματοφόροι πατέρες της εκκλησίας μας, Μέγας Αθανάσιος, Ιερός Χρυσόστομος και λοιποί’’) και στη συνέχεια αναλύει και σχολιάζει το παρατιθέμενο ως προμετωπίδα Εξαποστειλάριο: ‘’Την φύσιν ανεκαίνισας, φθαρείσαν του προπάτορος υπερφυώς συλλαβούσα, απειράνδρως τεκούσα τον πλάστην πάσης φύσεως’’. (Εξαποστειλάριο 2ας Νοεμβρίου).

Καλή Παναγία!

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας,
παπαδάσκαλος,

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.