Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής στους Δήμους Βελβεντού και ΣερβίωνΣαν να μην έφταναν όλες οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες την φετινή χρόνια καθώς και τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, η έντονη χαλαζόπτωση κατάφερε ένα τελειωτικό χτύπημα στους καλλιεργητές του κάμπου Βελβεντού – Πλατανορεύματος – Σερβίων. Η κακοκαιρία άφησε πίσω της ολοκληρωτική καταστροφής της τάξης του 100% και δραματική μείωση της παραγωγής (περίπου στο 70%), οδηγώντας παραγωγούς και φορείς σε απόγνωση.

Ήδη από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παραγωγών στάθηκαν οι τοπικές αρχές καθώς και κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α. για τις πρώτες εκτιμήσεις. Δεν φτάνουν όμως τα “παχιά” τα λόγια και οι υποσχέσεις. Χρειάζεται η ολική καταστροφή να αποζημιωθεί στο ακέραιο και το ταχύτερο δυνατό. Ζητούμε τα έγκαιρα πορίσματα των ανταποκριτών και την εξόφληση έως το τέλος τους έτους. Επειδή όμως τα τεράστια έξοδα δεν καλύπτονται μονάχα με τις αποζημιώσεις, είναι απαραίτητο να προστεθούν στην ροδακινοκαλλιέργεια αποζημιώσεις De Minimis (ενισχύεις ήσσονος σημασίας).

Στεκόμαστε στο πλευρό τον παραγωγών.

Ν.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.