Από Δευτέρα ξεκινά η προσωρινή αποκατάσταση των ζημιών του αγροτικού δικτύου των περιοχών Βελβεντού και Σερβίων – Επαφές Κασαπίδη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές των αγροτών



Από το προφίλ του Γιώργου Κασαπίδη στο fb:

Με κλιμάκιο συνεργατών, επισκεφτήκαμε από το πρωί τις πληγείσες από ισχυρή χαλαζόπτωση περιοχές του Δήμου Σερβίων και του Δήμου Βελβεντού παρουσία των δύο δημάρχων κ. Ελευθερίου και Στεργίου αντίστοιχα.

Είδαμε από κοντά με τους παραγωγούς τις σημαντικές ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους στα αγροκτήματα Σερβίων, Πλατανορέμματος και Βελβεντού σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Ακριβώς στο μέγιστο της συγκομιδής και των εξαγωγών των προϊόντων, η σοδειά χάνεται, τα έξοδα αυξάνονται και οι αγορές μένουν ακάλυπτες.

Σοβαρές και οι ζημιές στο οδικό δίκτυο με έντονες και πρωτοφανείς νεροφαγιές στην αγροτική οδοποιία και σε άλλες οδικές υποδομές στην παραλίμνια περιοχή της λίμνης Πολυφύτου.

Μεγάλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι Συνεταιρισμοί του Βελβεντού, τους οποίους επισκεφτήκαμε και εξετάσαμε με τα προεδρεία τους διεξοδικά την κατάσταση και τις επιπτώσεις της.

Σε επικοινωνία μου με το διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο του μετέφερα το μέγεθος του προβλήματος ενώ ζητήθηκε και η υπηρεσιακή εισήγηση επί του εύρους των ζημιών και των επιπτώσεων τους.

Από Δευτέρα με τη συνδρομή της Περιφέρειας θα ξεκινήσει η προσωρινή αποκατάσταση των ζημιών του αγροτικού δικτύου ενώ ταυτόχρονα θα προετοιμαστούν μελέτες σε συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές για πιο μόνιμες και αξιόπιστες λύσεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.