Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για την απλοποίηση των διαδικασιών για παιδιά που κάνουν εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και ψυχοθεραπείες

Μια νέα πρωτοβουλία των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναμένεται να δώσει τέλος σε μια ακόμη μεγάλη και εντελώς αδικαιολόγητη ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών.

Γονείς που τα παιδιά τους κάνουν εργοθεραπείες, λογοθεραπείες ή/και ψυχοθεραπείες, ίσως και 4 φορές την εβδομάδα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει μητρώο συμβεβλημένων εργοθεραπευτών, λογοθεραπευτών και ψυχοθεραπευτών του ΕΟΠΥΥ, υποχρεώνονται να στέκονται στις ίδιες ουρές, αρκετές φορές και πάνω από 5 ώρες, με τα ίδια απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να αποζημιώνονται.

Σε πρώτη φάση οι γονείς θα ανεβάζουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις αποζημιώσεις εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και ψυχοθεραπείας στην ψηφιακή πύλη gov.gr με τελικό στόχο οι διαδικασίες υποβολής ατομικών αιτημάτων να απλουστευτούν και να ψηφιοποιηθούν πλήρως, απαλλάσσοντας τους πολίτες από την υποχρέωση ανάρτησης εγγράφων.

Με έτος αναφοράς το 2019 για την ειδική αγωγή υποβλήθηκαν 330.000 χιλιάδες ατομικά αιτήματα σε 61 Περιφερειακές Διευθύνσεις στην Επικράτεια.

Εκτιμάται δε ότι 35.000 οικογένειες σε μηνιαία βάση είναι υποχρεωμένες να διεκπεραιώνουν την παραπάνω εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία.

Με την απλοποίηση των ανωτέρω διαδικασιών, με τα άυλα παραπεμπτικά των ιατρικών εξετάσεων και την άυλη συνταγογράφηση, βελτιώνεται η καθημερινότητα του πολίτη, προς όφελός του.

Προχωράμε δυναμικά… δημιουργούμε ένα δημόσιο, φιλικό προς τον πολίτη!

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

2 σχόλια στο άρθρο “Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για την απλοποίηση των διαδικασιών για παιδιά που κάνουν εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και ψυχοθεραπείες

 1. Λύκε!λύκε!είσαι εδώ;

  - Edit

  Απαντήστε

  Ο ταχυδρόμος των αυτονόητων!
  Μήπως δεν υποτιμά τους συναδέλφους του;λυκοφιλίες!το DNA της δεξιάς!βλέπε σαμαρά τον προβατόσχημο λύκο που έφαγε τον μητσοτάκη τον ευεργέτη του!βλέπε αβραμοπουλοτίποτα που έφαγε την ντόρα απο την προεδρία της νδ!βλέπε καραμανλη τον πλει στεισιον που ουτε να δει ζωγραφιστο τον κούλη!
  Ακόμα και οι λύκοι ειρηνεύουν για να φάνε προβατάκια!

 2. Κωνστανταρας Λ

  - Edit

  Απαντήστε

  Τον φαντάζομαι πανω σε ενα ποδήλατο με ενα ταχυδρομικό σακκο να μοιράζει υποσχέσεις και θα..θα!
  Μαυρογιαλουρισμός!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.