Θερινό σινεμά από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Κοζάνης με την ταινία «Καλοκαίρι στη Φλόριντα»



Με τη μουσική κωμωδία «Καλοκαίρι στη Φλόριντα»(Follow that dream, 1962), μια από τις καλύτερες ταινίες του «φαινόμενου» Έλβις Πρίσλεϊ, συνεχίζονται αυτή την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 στις 9:30 μ.μ. οι θερινές προβολές του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης. Η σκηνοθεσία είναι του Γκόρντον Ντάγκλας, ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Αν Χελ, Τζοάννα Μουρ, Άρθουρ Ο’Κόνελ και Χάουαρντ Μσνίαρ.

Η ταινία βασίστηκε στο μυθιστόρημα του 1959 «Pioneer Go Home!» του Ρίτσαρντ Μ. Πάουελ. Όμως στον παραγωγό Γουώλτερ Μίρις άρεσε το τραγούδι «Follow that Dream» κι έτσι άλλαξε τον τίτλο της ταινίας.

Μια περιπλανώμενη οικογένεια που αποτελείται από τον Pop Kwimper, τον γιο του, Τόμπι (Έλβις Πρίσλεϊ). και διάφορα ανεπίσημα «υιοθετημένα» παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της δεκαεννιάχρονης μπέιμπι σίτερ τους Χόλι, ταξιδεύει στη Φλόριντα.

Οδηγώντας σε ένα κλειστό τμήμα ενός νέου αυτοκινητόδρομου, το αυτοκίνητο «μένει» από καύσιμα και οι Kwimpers περιμένουν μέχρι να περάσει κάποιο κυβερνητικό όχημα για να τους βοηθήσει. Εν τω μεταξύ, «στήνουν» ένα προσωρινό καταυλισμό.

Το πρώτο όχημα που θα έρθει ανήκει στον επίτροπο της εθνικής οδού Arthur King, ο οποίος θεωρεί ότι η παρουσία των Kwimpers στον παρθένο αυτοκινητόδρομο μπορεί να χαλάσει την τελετή εκείνης την ημέρας που θα γίνει παρουσία του κυβερνήτη της Φλόριντα. Ο King προσπαθεί να απομακρύνει βίαια τους Kwimpers, αλλά όταν ο ίδιος ο κυβερνήτης φτάσει για την τελετή, ο Pop τον ενημερώνει ότι επικαλούνται τους νόμους της χώρας και ότι σκοπεύουν να ζήσουν μόνιμα κοντά στον αυτοκινητόδρομο. Ο κυβερνήτης επικροτεί το πρωτοποριακό πνεύμα των Kwimpers και λέει στην αστυνομία να σέβεται την «ιδιωτική ιδιοκτησία»!!!

Η ζωή δίπλα στη θάλασσα είναι ωραία αλλά ο King ξεκινά πόλεμο εναντίον τους και η κοινωνική λειτουργός Alisha Claypoole ερευνά την κατάσταση των Kwimpers για να δει εάν τα παιδιά έχουν την κατάλληλη φροντίδα από την οικογένεια. Η υπόθεση πάει στο δικαστήριο και …

Μια ταινία πλημμυρισμένη από καλοκαίρι, θάλασσα και όμορφα τραγούδια από τον «Βασιλιά του ροκ εντ ρολ» Έλβις Πρίσλεϊ.

Επίσης, για άλλη μια χρονιά, καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 στις 9:30 μ.μ. στην αυλή του Φιλοπρόοδου

Η έναρξη προσέλευσης στο χώρο, για αποφυγή συνωστισμού, είναι στις 8:30 μ.μ. ενώ καθόμαστε μόνο εκεί που υπάρχει μαξιλάρι το οποίο και δεν μετακινούμε.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.