Εργατικό ατύχημα στην κατασκευή της μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V



Συνάδελφοι

Τραγικά μεγαλώνει ο κατάλογος των εργατικών ατυχημάτων στην κατασκευή της μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, και δεν βλέπουμε να παίρνετε κανένα μέτρο από την πλευρά της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών. Την Παρασκευή 17 Ιουλίου ένα νέο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν λάβει τόπο στο συγκεκριμένο εργοτάξιο. Εργαζόμενος σε εργολαβία έπεσε από μικρό ύψος με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και να κάνει ράμματα, ευτυχώς η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο. Το Συνδικάτο του εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Ο κατάλογος τον εργατικών ατυχημάτων μεγαλώνει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας στην περιοχή μας.

Η εντατικοποίηση της εργασίας, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα 10ωρα και 12ωρα, οι ανύπαρκτοι έλεγχοι των προβλεπόμενων μηχανισμών αποτελούν τις αιτίες της ραγδαίας αύξησης των εργατικών ατυχημάτων. Αποτελεί πρόκληση η επίκληση των μεγαλοεργοδοτών περί ατομικής ευθύνης, όταν αντιμετωπίζουν την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς ως κόστος!

Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στα εργοτάξια είναι από ελάχιστοι έως μηδαμινοί και όταν γίνονται δεν γνωρίζει κανείς το πόρισμα. Εδώ είναι και οι ευθύνες της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού το ΣΕΠΕ είναι παντελώς υποστελεχωμένο από έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους εργοδότες να αλωνίζουν και να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα τα συνεχή εργατικά «ατυχήματα».

Απαιτούμε τώρα:

1. Προσλήψεις περισσότερων τεχνικών ασφαλείας για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V.

2. Τη στελέχωση και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε Επιθεώρηση Εργασίας και ΙΚΑ, να γίνονται πιο τακτικοί έλεγχοι στο εργοτάξιο.

3. Άμεση στελέχωση του ιατρείου αλλά και όποιον άλλων χώρων έχουν διαμορφωθεί της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Διασφάλιση της ύπαρξης του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να δυναμώσει το Συνδικάτο, να δυναμώσει την πάλη για μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Κανένας εργαζόμενος ανοργάνωτος, για να δυναμώσουμε την διεκδίκηση και τους αγώνες μας σήμερα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.