Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και του Ιερού λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο Ι.Ν. στο Τσοτύλι Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες



Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και λιτάνευση Ιεράς εικόνος και Ιερού λειψάνου Αγίας Μαρίνας τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιουλίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας, στο Τσοτύλι Κοζάνης.

Στην ακολουθία χοροστατούσαν οι σεβασμιότατοι μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος και Σισανίου & Σιατίστης κ. Αθανάσιος.

Δείτε τις φωτογραφίες του Ηλία Αθανασιάδη για το KOZANILIFE.GR:

12 σχόλια στο άρθρο “Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και του Ιερού λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο Ι.Ν. στο Τσοτύλι Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες

  1. «Marina from Andros»
    Το 2000 έλαβε μεγάλη δημοσιότητα η μαρτυρία του Βάσου Βασιλείου από τη Λεμεσό της Κύπρου για την παρουσία της αγίας Μαρίνας κατά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών στο μικρό γιο της οικογένειας, τον Ανδρέα, που έπασχε από λευχαιμία.
    Η επέμβαση έγινε στο ογκολογικό νοσοκομείο MD ANDERSON στο Χιούστον (ΗΠΑ) και πριν από αυτήν η οικογένεια είχε ζητήσει προσευχή από τον π. Κυπριανό, ηγούμενο της ιστορικής μονής της αγίας Μαρίνας στην Άνδρο.
    Όταν ο γιατρός ανακοίνωσε στην οικογένεια την επιτυχή έκβαση της επέμβασης, τους είπε: «Γιατί ήρθατε εδώ, αφού έχετε μια τόσο καλή γιατρό στην Ελλάδα;». Η οικογένεια απόρησε και ο γιατρός τους εξήγησε ότι μια νεαρή γιατρός, που συστήθηκε ως η γιατρός της οικογένειας, ζήτησε να παρευρεθεί στην επέμβαση. Ο τρόπος της τους έπεισε να της το επιτρέψουν και μάλιστα βοήθησε στην επέμβαση με συμβουλές.
    Όταν κατόπιν κοίταξαν στο βιβλίο όπου είχε υπογράψει η κοπέλα, είδαν ότι είχε δώσει το όνομα «Marina from Andros» (Μαρίνα από την Άνδρο).
    Το περιστατικό αυτό το διηγήθηκε η ίδια η οικογένεια Βασιλείου ερχόμενη στην Ελλάδα και πηγαίνοντας στην Άνδρο για προσκύνημα στο μοναστήρι. Δημοσιεύτηκε σε πάρα πολλές ιστοσελίδες, ελληνικές και αμερικάνικες, καθώς και σε εφημερίδες όπως το «Έθνος της Κυριακής», 16 Ιουλίου 2006.
    ΠΗΓΗ : ιστολόγιο ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    Y.Γ. Η αγία Μαρίνα, κόρη ειδωλολάτρη ιερέα, λόγω της πίστης της στο Χριστό, αποκεφαλίστηκε, κατόπιν πολλών βασανιστηρίων, με εντολή του έπαρχου της Πισιδίας ειδωλολάτρη Ὀλύβριου το 270 μ.μ. Ήταν μόνον 15 ετών.

  2. καταμάγια from Kozani

    - Edit

    Απαντήστε

    Με λίγα λόγια,μια νεαρή μπαίνει στο χειρουργείο,σε ογκολογική κλινική στο Χιούστον των ΗΠΑ,λέγοντας πως είναι η οικογενειακή γιατρός του ασθενούς!Και την βάλαν στο χειρουργείο χωρίς να ζητήσουν χαρτιά ή ο,τιδήποτε άλλο που να επιβεβαιώνει την ταυτότητά της!Μάλιστα ακούγαν και τις συμβουλές της κατά την διάρκεια της εγχείρησης!Οι αμερικάνοι γιατροί!Και μετά το πέρας της εγχείρησης θυμήθηκαν να ψάξουν την ταυτότητα της κοπέλας!Και έψαξαν στο βιβλίο τι υπέγραψε!!!Πάλι καλά που δεν υπέγραψε σαν ”καταμάγια”!!!!!

  3. Εδω ο κοσμος καιγεται

    - Edit

    Απαντήστε

    Καταμαγια:
    Ολα αυτα που γραφει ο καθενας ειναι ιστοριες για εσωτερικη καταναλωση!
    Αλλο τι θα ακουσουμε……..

  4. Ειναι τοσο παιδαριωδη και ευτελη αυτα που γραφει ο πρωτος σχολιαστης!ποση υποκρισια!ποση ψευτια!βαζουν συνενοχο ενα ιερο προσωπο για τους χριστιανους στις αλογες φαντασιωσεις τους!

  5. Επιλεκτικη θεια επεμβαση!χιλιαδες παιδια πεθαινουν καθε μερα,απο αρρωστιες ανιατες,απο πεινα και αλλα δεινα!
    Κρατηστε την μωρια σας!
    Να κρατησουμε ενα δακρυ για τα τοσα παιδια που πεθαινουν πριν γεννηθουν!
    Καθε μανα πληγωμενη περιμενει ενα θαυμα απο την επιστημη,να σωσει το παιδι της!
    Αφηστε την επιστημη ελευθερη να ερευνα!

  6. Τιμή για τους Αγίους είναι η μίμηση του βίου τους και όχι αυτά! Πόσο ρηχή η πίστη τους. Για λύπηση είναι πια.

    1. καταμάγια from Kozani

      - Edit

      Απαντήστε

      Αντε να μιμηθείς τον βίο του Οσίου Συμεών του Στυλίτη,να σε παραδεχτώ ”Σάπιο Μήλο”!!!:)

  7. Δεν ξέρω αν το Σάπιο μήλο μπορεί να κάνει θαύματα,εκείνο που ξέρω όμως σίγουρα είναι πως η ζωή του είναι αγνή και ειρηνική!
    Και χωρίς να μιμηθεί κανέναν……….

  8. Με μαθηματικη σκεψη και ακριβεια!

    - Edit

    Απαντήστε

    Τα συμπερασματα μου για την ποιοτητα του χαρακτηρα σου προεκυψαν απο την ποιοτητα και σοβαροτητα των σχολιων που κανεις ,τα οποια αντικατοπτριζουν εναν σοβαρο,αξιοπρεπη και χαρισματικο ανθρωπο,κατι που σπανιζει και φυσικα δεν περνα απαρατηρητο στις μερες μας!
    Ειναι σαν να σε γνωριζω ,η κριση μου δεν ειναι επιπολαιη!εισαι ο ανθρωπος της διπλανης πορτας ομως επωνυμος !
    Μακαρι ολοι οι ανθρωποι να ειχαν το δικο σου τροπο σκεψης και θεωρησης των πραγματων.Η κοινωνια μας τοτε θα ηταν ιδανικη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.