Καλλιόπη Βέττα: «Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της γεωργίας χωρίς ενίσχυση του ΕΛΓΑ – Επίσκεψη στο ΚΔΑΠ του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό, την Αιανή και το Χρώμιο»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε τον ΕΛΓΑ Κοζάνης, όπου συναντήθηκε με τον προϊστάμενο κ. Γιώργο Βρόντζο καθώς και στελέχη του Οργανισμού.

Στις συναντήσεις, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ με έμφαση στην σημαντική υποστελέχωση με συνέπεια την έλλειψη βασικών ειδικοτήτων, όπως των γεωπόνων και των κτηνιάτρων. Επίσης, αναδείχθηκαν προβλήματα με την κάλυψη του οργανογράμματος και το κόστος για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις.

Η κ. Βέττα τόνισε τη σπουδαιότητα της αγροτικής παραγωγής, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου πλήττεται η ΔΕΗ, η βασική πλουτοπαραγωγική μονάδα, λόγω των επιλογών της κυβέρνησης.

Επίσης, εξήρε το έργο των υπαλλήλων του Οργανισμού, οι οποίοι με πενιχρά μέσα και ελλιπή στήριξη, καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την στήριξη των αγροτών της περιοχής.

Παράλληλα, η κ. Βέττα επισκέφθηκε το ΚΔΑΠ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο κ. Ελένη Παφίλη και την Επιστημονική Υπεύθυνη κ. Φωτεινή Μιδούχα.

Στη συζήτηση, έγινε αναφορά στο σπουδαίο έργο του ΚΔΑΠ, στο οποίο εργάζονται 14 άτομα (επιστημονικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό), ενώ φιλοξενούνται 25 άτομα με αυτισμό. Επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές ότι για λόγους παιδαγωγικής επάρκειας, ψυχολογικής στήριξης και εκπαιδευτικής συνέχειας η κυβέρνηση οφείλει να στελεχώνει τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ με μόνιμες θέσεις εργασίας αντί για συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Τέλος, επισκέφθηκε την Αιανή και το Χρώμιο, όπου συνομίλησε με πολίτες των περιοχών για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Στο Χρώμιο, ειδικότερα, όπου φιλοξενήθηκε στο καφενείο της Γεωργίας Σιαμπανοπούλου, συζήτησε με τους κατοίκους, παρόντος του Πρόεδρου της Κοινότητας κ. Βασίλη Κουμπούρα, για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας με την ανάγκη παρεμβάσεων σε μονάδες καθετοποίησης των γαλακτοκομικών προϊόντων, την επανεκκίνηση της εξόρυξης του χρωμίτη στη πρόσφατη μονάδα και την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του Βούρινου ως περιοχής με παγκόσμια γεωλογική σημασία.​

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 
 
 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.