Συνάντηση του Σωματείου Πυροσβεστών Δυτικής Μακεδονίας με τον Βουλευτή Κοζάνης Σ. Κωνσταντινίδη



Συνάδελφοι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας το Σάββατο 4 Ιουλίου είχε συνάντηση με τον βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Κωνσταντινίδη Ευστάθιο στον οποίο παραδώσαμε υπόμνημα με προτάσεις που ευελπιστούμε να υλοποιηθούν το δυνατότερο συντομότερο και με την δική του παρέμβαση σε τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον εργασιακό μας κλάδο αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πλέον κρίνεται άμεση η αναβάθμιση των υπάρχουσων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων σε σταθμούς Α ή Β ή Γ τάξης όπου αυτό χρειαστεί , καθώς θα μπορέσουν οι εν λόγω υπηρεσίες να αυξήσουν την οργανική τους δύναμη σε υπαλλήλους , αλλά και τον γερασμένο πλέον στόλο οχημάτων τους και να προσφέρουν τα μέγιστα σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Η σχολή Πυροσβεστών με έδρα την πόλη της Πτολεμαΐδας έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κρίνεται αναγκαία η δημιουργία οργανικών θέσεων στη σχολή ώστε να υπηρετεί μόνιμη δύναμη καθώς ο αριθμός τον ήδη υπηρετούντων έχει μειωθεί σημαντικά.

Η δημιουργία ΕΜΑΚ κρίνεται αναγκαία στην περιοχή του αεροδρομίου Κοζάνης όπου υπάρχουν ήδη οι εγκαταστάσεις του πεζοπόρου τμήματος της Δυτικής Μακεδονίας όπου μπορεί να στεγαστεί χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναγκαία κρίνεται και η δημιουργία ίδρυσης Πυροσβεστικού Σταθμού εθνικών οδών κατά μήκος της Εγνατίας οδού καθώς λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της Περιφέρειας παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια πολύ αυξημένη κίνηση (τουριστική και εμπορική) σε όλο το οδικό δίκτυο που διέρχεται εντός της Περιφέρειας μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης παράδοση του έργου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.