Στοίχημα: Αφιέρωμα στην επανέναρξη της Premier League



Κυρίες και κύριοι, απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι, η Premier League επιστρέφει. Σε μια ήμερα από σήμερα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 17 του μήνα και η ώρα 20:00 ο πρώτος αγώνας μετά το Lock Down και την 13η Μαρτίου είναι γεγονός. Σε μια χώρα όπως η Αγγλία που άργησε να πάρει μέτρα συγκριτικά με άλλες χώρες, που βίωσε αρκετά κρούσματα, πλέον μπήκαν όλα σε μία τάξη και έτσι θα έχουμε ξανά το αγαπημένο πρωτάθλημα. Πάντως από θέμα κρουσμάτων στον χώρο της Premier League μέχρι και τις 12 του μήνα είχανε μόνο 4 κρούσματα οπόταν όλα δείχνουν θετικά.

Το πρωτάθλημα συνεχίζει από την 30η αγωνιστική πλην κάποιων ομάδων που έχουν να δώσουν ακόμα το 29ο τους παιχνίδι. Έτσι με 9 ακόμα αγωνιστικές να απομένουν εμείς θα απολαύσουμε ποδόσφαιρο μέχρι και την 26η Ιουλίου.

Θα υπάρχει και στην Premier League η δυνατότητα των 5 αλλαγών κατά την διάρκεια του αγώνα. Εννοείτε πως οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς οπαδούς.

Η μάχη του τίτλου

Εδώ τα πράγματα είναι τελειωμένα. Επιτελούς οι οπαδοί της Λίβερπουλ θα πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα. Παρόλο που Λίβερπουλ χρειάζεται απλά δύο ακόμα νίκες για να κλειδώσει τον τίτλο, ο Κλοπ είπε στους ποδοσφαιριστές του να κερδίσουν όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια. Έτσι θα ξεπεράσουν και τους 100 βαθμούς της Μαν. Σίτι την σαιζόν 2017-18, κάτι που πιστεύω ότι θα καταφέρουν.

Οι θέσεις του Champions League

Η μόνη «χαλαρή» ομάδα για την τετράδα είναι η ΜάντσεστερΣίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Η φετινή της παρουσία δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ενώ υπάρχει και ακόμα ο φόβος αποκλεισμού από τα ευρωπαϊκά κύπελλα καθώς δεν ξέρει κανείς αν η έφεση που έκανε θα περάσει. Ο Πεπ πάντως θα πρέπει να έχει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του καθώς έχει αρκετά ντέρμπι ακόμα να δώσει. Ξεκινάει με Άρσεναλ, Μπέρνλι, Τσέλσι, Λίβερπουλ. Έχει πάντως την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 68 γκολ και μέσο όρο 2,43 αλλά στην άμυνα ο μέσος όρος είναι στο 1,11 κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί με το 0,72 της Λίβερπουλ.

Στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα η Λέστερ. Η ομάδα Μπρένταν Ρότζερς κάνει μια πολύ καλή σαιζόν και έχει ήδη συγκεντρώσει 53 και έτσι είναι 8 βαθμούς πάνω από την Μαν. Γιουνάιτετ που είναι στην 5η θέση. Το μόνο αβέβαιο είναι το αν ο Ρότζερς θα είναι στον πάγκο στα εναπομείναντα παιχνίδια της ομάδας του καθώς είχε βρεθεί θετικός στον ιό όπως και η σύζυγος του και έτσι αυτό του έκανε λίγο δυσκολότερη την ζωή, πλέον όμως είναι καλά. Το μόνο που θα χρειαστεί στα τελευταία παιχνίδια είναι να βρει την σταθερότητα της καθώς λίγο πριν την διακοπή έδειχνε λίγο χαμένη και μετρούσε πτώση 45% στον μέσο όρο συγκέντρωσης βαθμών. Ο εξαιρετικός Κάσπερ Σμάιχελ αλλά και η αμυντική της οργάνωση της χάρισαν μέχρι στιγμής αρκετούς βαθμούς μιας και δέχεται μόλις 0,97 γκολ ανά αγώνα.

Στην 4η θέση με 48 βαθμούς είναι η Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ. Θα παλέψει με νύχια και με δόντια για να κρατήσει την θέση της στην τετράδα με κύριο πλέον αντίπαλο την Μαν. Γιουνάιτετ. Έχει ακόμα να αντιμετωπίσει Σίτι και Λίβερπουλ και ο Λάμπαρντ γνωρίζει πολύ καλά ότι θα χρειαστεί να βελτιώσει ολόκληρη την εικόνα της ομάδα γιατί ναι μεν είναι στην τέταρτη θέση αλλά στα στατιστικά επίθεσης και άμυνας δεν είναι σε κανένα στις τοπ πέντε.

O Σόλσκερ είδε την ομάδα του να παίρνει το τρίποντο απέναντι στην Σίτι και έτσι άρχισε να πιστεύει σε ένα νέο κύμα βαθμών και πολύ καλών εμφανίσεων. Τότε όμως ήταν 8 του Μάρτη και έτσι πάει περίπατο η φόρμα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτετ είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας με 45 βαθμούς και μοναδικό σκοπό να μπει στην τετράδα. Τα πιο δύσκολα ματς για την Γιουνάιτετ είναι το πρώτο μετά την επανέναρξη όπου θα παίξει με Τότεναμ και το τελευταίο όπου θα παίξει με Λέστερ και τα δύο εκτός έδρας. Με τις επιστροφές Ράσφορντ και Πογκμπά αλλά και τον Μπρούνο Φερνάντες που ήρθε και έδεσε μπορεί πλέον να βλέπει αρκετά ψηλά. Στα 2,75 πάντως η απόδοση της στο να μπει τετράδα.

Ποιοι «παίζουν» για το Γιουρόπα Λιγκ

Στο κυνήγι της 5ης θέσης που οδηγεί στο Europa League αλλά γιατί όχι και για το Champions League καθώς με την τιμωρία της Σίτι παίρνει αυτή η θέση το εισιτήριο, βρίσκεται η Γουλβς η οποία αυτή την στιγμή έχει 43 βαθμούς και είναι στην 6η θέση. Δεν έχει και πολύ μεγάλο ρόστερ και υπό κανονικές συνθήκες θα έλεγα ότι αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα όμως ο Νούνο Σάντο ξέρει πολύ καλά πως να διαχειριστεί αυτό το θέμα.

Στην 7η θέση επίσης με 43 βαθμούς αλλά αγώνα λιγότερο βρίσκεται η Σέφιλντ Γιουνάιτετ. Οι «λεπίδες» πραγματοποιούν μια πάρα πολύ καλή χρονιά, ο Κρις Γουάιλντερ δηλώνει πως οι ποδοσφαιριστές του είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με μία νίκη την Τετράρτη απέναντι στην Άστον Βίλα θα δει την ομάδα του να περνάει από πάνω από την Γουλβς και την Μάντσεστερ Γιουνάιτετ και να θέτει υποψηφιότητα για την τετράδα. Διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μέσο όρο 0,89 γκολ ανά αγώνα αλλά θα πρέπει να βελτιώσει την επιθετική της λειτουργία αν θέλει να «κλέψει» μια θέση Champions League ή και να βγει στο Europa League.

Στην 8η θέση με 41 βαθμούς βρίσκεται η Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Ζοσέ πρέπει να βρει πρώτα ο ίδιος τη νέα του προπονητική φιλοσοφία και μετά να την περάσει στην ομάδα του. Δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για την Τότεναμ και ότι θα πετύχει κάτι καλύτερο μέχρι το τέλος. Ήδη με τον Ζοσέ στον πάγκο η ομάδα αγωνιστικές με 7 διαφορετικούς σχηματισμούς και αυτό μόνο σταθερότητα δεν έδωσε στην ομάδα πριν την διακοπή, πόσο μάλλον για την συνέχεια. Σημαντικό στατιστικό είναι ότι σκοράρουν μόλις 1,62 γκολ ανά αγώνα αλλά ακόμα χειρότερα είναι ότι στα τελευταία 8 παιχνίδια πριν την διακοπή αυτό έπεσε κατά 14,8%. Δύσκολες μέρες έρχονται.

Η Άρσεναλ του Μικέλ Άρτετα ήταν σε κακή κατάσταση όπως και η Τότεναμ καθώς έχει μόλις 40 βαθμούς και βρίσκεται στην 9η θέση. Εδώ όμως υπάρχει η διαφορά ότι ο Αρτέτα έδωσε άλλη ταυτότητα στην ομάδα και δεν ψάχνεται. Ξέρει τι θέλει, ξέρει τι πρέπει να βελτιώσει ενώ οι αριθμοί δείχνουν ανοδική πορεία. Στα τελευταία 8 παιχνίδια της η Άρσεναλ βελτίωσε όλους τους μέσους όρους που είχε σε σχέση με αυτούς όλης της χρονιάς. Αύξηση κατά 39,9% στην συγκομιδή βαθμών, αύξηση κατά 22,4% στο σκοράρισμα και το σημαντικότερο, μείωση κατά 41,9% των γκολ που δέχεται. Σε αυτά τα 8 ματς είναι και αήττητη. Δεν ξέρω μέχρι που προλαβαίνει να φτάσει, έχει όμως δύσκολους αγώνες καθώς έχει Σίτι, Γουλβς, Λέστερ, Τότεναμ και Λίβερπουλ στο πρόγραμμα της, αν και στην Premier League δεν χρειάζεται να αναφέρουμε για δύσκολους αγώνες γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν εύκολοι.

Το μεσαίο στρώμα

Η Μπέρνλι του Σιν Ντάις έχει την ευκαιρία να τερματίσει ξανά πάνω από τη μέση της βαθμολογίας μετά και την σαιζόν 2017/18. Είναι στην 10η θέση με 39 βαθμούς, ήταν σε φόρμα πριν την διακοπή με αήττητο 7 αγώνων και τρομερή αμυντική βελτίωση. Πιστεύω ότι αν συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ότι θα είναι μέσα στην 10άδα.

Στην 11η θέση αλλά με τους ίδιους βαθμούς με την Μπέρνλι είναι η Κρίσταλ Πάλας. Μια ομάδα που στην αρχή της σαιζόν πίστευα ότι θα είναι σε πολύ χειρότερη θέση, είχα μάλιστα προτείνει και την περίπτωση του υποβιβασμού της στην αρχή της χρονιάς. Θεωρώ όμως ότι η διακοπή ήρθε στο καλύτερο της σημείο και πως δεν της έκανε καλό. Μετρούσε 3 σερί νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ. Πάντως σκοράρει μόλις 0,90 γκολ ανά αγώνα συνολικά φέτος και αυτό είναι νούμερο ομάδας που πάει για υποβιβασμό, η βαθμολογική της θέση όμως διαψεύδει την στατιστική. Δεν πιστεύω να μπει 10άδα πάντως καθώς έχει δύσκολους αντιπάλους ενώ έρχεται η… Έβερτον.

Η Έβερτον του Κάρλο Αντσελότι, έρχεται μεν από 3 ματς χωρίς νίκη αλλά αυτά ήταν έναντι σε Τσέλσι, Μαν. Γιουνάιτετ και Άρσεναλ. Αν καταφέρει να έχει φρέσκο το ρόστερ του, να καλύψει σωστά κάποιες απουσίες αλλά να βελτιώσει και την αμυντική της λειτουργία τότε η Έβερτον θέτει υποψηφιότητα για την 10άδα. Πάντως στοιχηματικά είναι ενδιαφέρον να πούμε ότι πραγματοποιεί 16,81 σέντρες στο κουτί ανά αγώνα. Ποιοι παίζουν ασίστ και γκολ με το κεφάλι; Μα φυσικά εμείς εδώ στην BetMarket και μάλιστα τα δικαιολογούμε με τους αριθμούς.

Στην 13η θέση με 35 βαθμούς βρίσκεται η Νιούκαστλ του Στιβ Μπρους. Αν και μαζί με την Νόριτς έχει την χειρότερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος, εντούτοις κατάφερε να είναι σε ασφαλές σημείο και να μην κινδυνεύει. Θέλει όμως αρκετές βελτιώσει γενικά αλλά έχει και τον Σέλβι να δηλώνει ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πριν. Πάντως κάτι Σαουδάραβες θέλουν να μπουν με πολλή χρήμα εκεί αλλά αυτό δεν ξέρω αν θα είναι θετικό αυτή την στιγμή ή αρνητικό. Θα δείξει η συνέχεια.

Η Σαουθάμπτον είναι στην 14η θέση με 34 βαθμούς και ελπίζει σε καλύτερες μέρες απ’ ότι πριν την διακοπή. Η ομάδα χρειάζεται βελτίωση αμυντικά και ο Χάζενχατλ το γνωρίζει πολύ καλά καθώς έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα της βαθμολογίας μαζί με τη Νόριτς. Πάντως οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να δείξουν θέληση αν θέλουν να δουλέψουν μαζί του και τη νέα σαιζόν.

Ο αγώνας για την παραμονή

Στην 15η θέση με 29 βαθμούς είναι η Μπράιτον. Μετράει 9 σερί αγώνες χωρίς νίκη πριν την διακοπή και αυτό θα πρέπει να ταρακουνήσει όλους εκεί στο “AMEX”. Χρειάζεται άμεσα βελτίωση στο σκοράρισμα αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό για τους παίκτες του Γκράχαμ Πότερ καθώς αν δείτε τους επόμενους αντιπάλους της τότε θα δείτε ότι έχει πρόβλημα. Στα 3,75 το να υποβιβαστεί.

Με 2 βαθμούς πιο κάτω και συγκεκριμένα στους 27 είναι η Γουέστ Χαμ. Ομάδ αμε καλό ρόστερ αλλά με κακό συγχρονισμό. Δεν ξέρω αν ο Μόγιες καταφέρει να παρουσιάσει κάτι καλύτερο τώρα αλλά τα νούμερα της ομάδας του και ειδικά η αμυντική της λειτουργία θα πρέπει να τον προβληματίσουν πολύ.

Επίσης στους 27 βαθμούς και στην 17η θέση είναι η Γουότφορντ, η ομάδα που κέρδισε την φετινή Λίβερπουλ, η ομάδα του Σαρ που την είδε Γιουσέιν Μπόλντ τελευταία. Πάντως στην ομάδα είναι αισιόδοξοι για την συνέχεια και το κλίμα δείχνει πολλή πάθος. Ο βοηθός προπονητής της ομάδας όταν καλέστηκε να κάνει δηλώσεις για το επόμενο ματς με την Λέστερ είπε “bring it on”. Αυτό δείχνει και την κατάσταση εκεί. Πάντως στα τελευταία παιχνίδια της πριν από την διακοπή ήταν βελτιωμένη σε όλους τους τομείς.

Ακόμα μια ομάδα στους 27 βαθμούς είναι η Μπόρνμουθ που είναι όμως στην 18η θέση. Στα τελευταία παιχνίδια πριν την διακοπή ο Έντι Χάουι είδε την ομάδα του να βελτιώνει την επιθετική της λειτουργία αλλά όχι την αμυντική. Έχει την 5η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος και την 5η χειρότερη άμυνα. Θα έχει πάντως αρκετούς τραυματίες που επιστρέφουν και έτσι μόνο με αισιοδιξία πρέπει να δουν την συνέχεια. Κατά την περίοδο της καραντίνας είχε μόνο ένα παράπτομα καθώς ο Τζόρντον Ιμπέ είπε να βγει εξώ για να κουρευτεί και έτσι συνεχίζει να προπονήτε με την ομάδα των Κ19.

Στην 19η θέση και στους 25 βαθμούς η Άστον Βίλα αλλά με αγώνα λιγότερο. Ομάδα με πολύ καλό ρόστερ αλλά πολύ κακή χημεία και για αυτό βρίσκεται σε τέτοιο σημείο αυτή την στιγμή. Έτσι η ομάδα του Ντιν Σμιθ εάν θέλει να είναι και του χρόνου στην Premier League πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα. Ο προπονητής πάντως δήλωσε ότι παρακολούθησε ξανά όλους τους αγώνες της ομάδας του και έτσι εντόπισε κάποιες τακτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Θα καταφέρουν όμως οι ποδοσφαιριστές του να ακολουθήσουν τις νέες αυτές τακτικές;

Τελευταία με μόλις 21 βαθμούς είναι η Νόριτς. Η ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε έχει πολύ δύσκολο έργο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Πριν την διακοπή κατάφερε να βελτιώσει αρκετά την αμυντική της λειτουργία αλλά θέλει ακόμα δουλειά καθώς έχει την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος αλλά και την 3η χειρότερη άμυνα. Με τέτοια στατιστικά πέφτεις κατηγορία. Υπάρχει ένα θετικό κρούσμα στην ομάδα από τον ιό που βρέθηκε το Σάββατο αλλά η ομάδα φαίνεται πλήρης. Αν βοηθήσουν και οι άλλοι τον Τίμο Πούκι στο σκοράρισμα τότε η ομάδα θα βελτιώσει και την αμυντική της λειτουργία και έτσι θα δώσει μάχη για την σωτηρία της.

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα, να δείτε τα προγνωστικά των tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.