Ο Στέφανος Πράσσος και η Λαϊκή Συσπείρωση για την επίσκεψη του Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Μουσουρούλη στην Δυτική Μακεδονία



ΟΧΙ στο διάλογο για την ερημοποίηση –«απολιγνιτοποίηση» της Δυτικής Μακεδονίας

Δεχθήκαμε πρόσκληση από την Περιφερειακή Αρχή για να συμμετέχουμε σε σύσκεψη με τον «Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ)» κ. Κωνσταντίνου Μουσουρούλη που θα επισκεφτεί την Περιοχή μας σήμερα, Δευτέρα 15/6/20.

Μετά τις αποφάσεις που πήρε μόνος του, κάτω από την πίεση ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης για κλείσιμο όλης της λιγνιτικής παραγωγής και μας τις ανακοίνωσε από τις ΗΠΑ, τώρα αμολήθηκαν οι «ειδικοί» για να υλοποιήσουν την «τελική λύση» που είναι η αποβιομηχάνιση και ο μαρασμός της Περιοχής μας.

Αλήθεια με ποιόν έκανε διάλογο ο κ. Μητσοτάκης; Ρώτησε τους εργαζόμενους; Το λαό της Δυτικής Μακεδονίας ή μήπως ρώτησε τους φορείς τους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Συνδικάτα, τα Επιμελητήρια; Κανέναν δεν ρώτησε. Απλά αποφάσισε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Αμερικανικού, Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Κεφαλαίου κλείνοντας το λιγνίτη και την συνολική δραστηριότητα της ΔΕΗ στην Περιοχή μας.

Μήπως ενδιαφέρθηκε για τις επιπτώσεις (Περιβαλλοντικές- Εργασιακές- Οικονομικές) που θα έχει η απόφασή του για την Περιοχή, για τη ΔΕΗ για την Ηλεκτρική Ενέργεια και την οικονομία Γενικότερα; ΟΧΙ!!! Απλώς παπαγαλίζει ότι του υπαγορεύουν τα οικονομικά συμφέροντα και αντί για θέσεις εργασίας μας λέει κυνικότατα πως «Κάτι θα βρουν να κάνουν κι αυτοί….»

Σε ότι αφορά τον απεσταλμένο του Πρωθυπουργού κ. Μουσουρούλη, ο οποίος ονομάστηκε από τα συμφέροντα «ο Τσιόρδας της απολιγνιτοποίησης» (λες και ο λιγνίτης είναι ότι και ο Covid-19) του απαντάμε ότι Ευχαριστούμε δε θα πάρουμε!

Δεν συμμετέχουμε σε ένα διάλογο για τον τρόπο αφαίρεσης 40.000 θέσεων εργασίας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού της Δυτικής Μακεδονίας! Δεν συμμετέχουμε σε διάλογο για τον τρόπο ερημοποίησης της Περιοχής και της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Δεν συμμετέχουμε σε έναν προσχηματικό διάλογο που γίνεται απλώς για να επικυρώσουμε τις προειλημμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης και των Επιχειρηματικών Ομίλων.

Αλήθεια ποιόν ρώτησαν η RWE η Siemens, η ΤΕΡΝΑ και οι άλλες πολυεθνικές όταν ανακοίνωναν κατασκευή φαραωνικών φωτοβολταικών και άλλων έργων στις αποθέσεις των πρώην ορυχείων που δικαιωματικά ανήκουν στο λαό της Περιοχής μας;

Δηλώνουμε πως θα συμμετέχουμε σε έναν άλλο διάλογο που είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει άμεσα για το μέλλον της Περιοχής και της ΔΕΗ. Έναν διάλογο με τους εργαζόμενους και το λαό της Περιοχής για την οργάνωση της αντίστασης στα καταστροφικά σχέδια του κεφαλαίου και της Κυβέρνησης. Έναν διάλογο που θα συμμετέχουν όλοι οι μαζικοί φορείς και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Στέφανος Πράσσος
Μέλος του Π.Σ. Εκπρόσωπος της «Αριστερής Συμπόρευσης για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία»


Λαϊκή Συσπείρωση: Το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας είναι υπόθεση του λαού της

Το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας είναι υπόθεση του λαού της, των αγώνων του, των διεκδικήσεών του για να καλυφθούν ολόπλευρα οι σύγχρονες ανάγκες του, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για φθηνή ενέργεια και θέρμανση, για ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος, για δωρεάν παιδεία και υγεία κ.ά.

Αντίθετα, η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μονοπωλιακοί όμιλοι ετοιμάζουν ένα μαύρο μέλλον για την περιοχή και το λαό της. Τα σχέδια «απολιγνιτοποίησης» και «πράσινης μετάβασης», δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά αποτελούν στρατηγική κατεύθυνση για νέα πεδία «πράσινης» κερδοφορίας, με αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή του λαού της περιοχής (μεγάλη ανεργία, ένταση ενεργειακής φτώχειας, προβλήματα με την τηλεθέρμανση κ.ά.).

Στην κατεύθυνση αυτή έχουν ορίσει ως Συντονιστή τον κ. Μουσουρούλη, ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται στην περιοχή μας για μια σειρά συναντήσεων.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε δήμους και περιφέρεια, δεν έχουμε καμία θέση σε τέτοιες συναντήσεις, οπότε και δεν θα παραβρεθούμε. Είναι συναντήσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την προώθηση των «πράσινων μπίζνες», σε βάρος της περιοχής και του λαού της. Δεν συμμετέχουμε και δεν δίνουμε άλλοθι σε προσχηματικούς διαλόγους που έχουν ως στόχο να κερδίσουν χρόνο για λογαριασμό των αντιλαϊκών σχεδίων της κυβέρνησης, να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό. Άλλωστε είναι ένας διάλογος που διεξάγεται σε ένα ξένο για εμάς και το λαό της περιοχής στρατόπεδο.

Η Δυτική Μακεδονία, όπως και η χώρα συνολικά, έχουν όλες τις παραγωγικές δυνατότητες για να βαδίσουν έναν δρόμο ανάπτυξης που θα στοχεύει στη λαϊκή ευημερία και όχι στην αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, εγχώριου και διεθνούς. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο στον παραπάνω δρόμο είναι η σημερινή οργάνωση της παραγωγής και της οικονομίας, όπου κουμάντο κάνουν λίγοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Αυτή η οργάνωση της οικονομίας είναι που πρέπει να ανατραπεί για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού όλες οι δυνατότητες που έχει ο τόπος μας.
Στην υπόθεση αυτή, οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Είναι και δικιά μας υπόθεση η στήριξη των αγώνων που διεξάγει ο λαός της περιοχής μας μέσα από τις μαζικές του οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους, επιτροπές αγώνα και το συντονισμό τους. Αυτό είναι το δικό μας στρατόπεδο.

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Δυτική Μακεδονία

12 σχόλια στο άρθρο “Ο Στέφανος Πράσσος και η Λαϊκή Συσπείρωση για την επίσκεψη του Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Μουσουρούλη στην Δυτική Μακεδονία

  1. Τους κκεδες τους έχει πετάξει ο λαός στο περιθώριο της ιστορίας. Καμία συζήτηση μαζί τους αν πρώτα δεν απολογηθούν για τα εγκλήματα τους.

    1. Μια φόλα που θες

      - Edit

      Απαντήστε

      ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ!
      ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΒΡΩΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.

      1. ΑΝΩΝΥΜΕ:
        ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑ ΠΟΤΕ .ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΤΡΟΠΗΣ!
        ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΣΥ ΜΗΝ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ,ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ .ΓΙΑΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΥΛΕΥΕΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΝΕΚΡΩΝ ΗΡΩΩΝ.

  2. Παντα η αριστερα προταγωνιστει!στο περιθωριο οι δοσιλογοι,οι κουκουλοφοροι και αμβροσιοχωφυλακες!
    Θα κρινεις εσυ τιποτουλη το τιμημενο Κ.Κ.Ε.
    Οι προγονοι σου δεν απολογηθηκαν γιατι συνεργαστηκαν με τους κατακτητες!

  3. Πεταχτηκες σαν ...βουρτσα

    - Edit

    Απαντήστε

    Ειναι δυνατον ο μητσοτακης ο πορφυρογεννητος να πονεσει για τον μαρασμο της δυτικης μακεδονιας;αυτος αν και κουλης βγηκε πιο μπροστα απο την μερκελ!αν και πολιτικα ανυπαρκτος θα οδηγησει στην ανυπαρξια και φτωχεια την περιοχη!καραντινα οχι στον κουλη,γιατι αυτος ειναι υ( ΙΟΣ)αλλα σε ολους που τον ψηφισαν,σαν τον αγανακτισμενο που πεταχτηκε πριν λιγο και σπιλωσε το Κ.Κ.Ε!

  4. Παντιερα ντοπια

    - Edit

    Απαντήστε

    Πες μου βρε ανεκδιηγητε εναν ανθρωπο του πνευματος και της αριστερας,που πεταχτηκε στο περιθωριο;πες μου ενα διανοουμενο της δεξιας;εναν ποιητη της δεξιας;εναν λογοτεχνη της δεξιας,μια εξεχουσα μορφη της δεξιας,εκτος απο αμβροσιοαφορισμενους και δωσιλογισμενους ;

    1. Πολλες φορες προσφυγας

      - Edit

      Απαντήστε

      ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΑΦΗΝΑΝ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΠΑΤΗΤΕΣ ΜΕΡΙΕΣ,ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΗΤΑΝ “ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΓΚΑΖΕ ΚΑΙ ΠΛΑΙ-ΠΛΑΙ ΚΑΙ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!
      ΑΥΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΕ,ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ?ΕΙΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΕΥΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΙΝΕΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ,ΜΟΝΟ ΕΣΥ Κ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ!ΜΗΠΩΣ ΘΕΣ ΚΑΙ ΡΕΣΤΑ?

  5. ΠΕΤΑΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΣ.
    ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑΣ,
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΕ ΦΥΛΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
    ΠΡΟΣΕΞΕ ΝΑ ΜΗ ΣΚΟΝΤΑΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ,ΑΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ

  6. ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ Κ.ΠΡΑΣΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ Κ ΩΡΑΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΣΤΟΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΥΜΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
    ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ
    ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ
    ΜΗΔΕ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΤΟΥ ΡΩΜΙΟΥ
    ΚΑΙ ΣΤ’ ΑΓΕΡΙΟΥ ΤΟ ΠΟΔΙ
    —————————–
    ΕΔΩ ΤΟ ΦΩΣ ΕΔΩ Ο ΓΙΑΛΟΣ
    ΧΡΥΣΕΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
    ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΕΛΑΦΙΑ ΠΕΛΕΚΑΝ
    ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΜΑΣΑΝΕ!
    …….ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ,ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΕΡΙ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΟΥΡΙΑ,ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ?
    ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ,ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ!

  7. ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ,ΕΓΩ ΘΑ ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ,.!
    ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΗΤΟ ΦΤΕΡΟΥΓΑΓΕ
    ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΑ
    ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ
    ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΙΑ
    ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
    ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΡΟΒΟΛΑΓΕ
    ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ
    ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΕΡΟ
    ΚΥΛΑΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ,ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
    ΚΙ Ο ΧΑΡΟΣ ΕΡΟΒΟΛΑΓΕ.
    ΣΦΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΟΙ
    ΚΑΡΔΙΕΣ
    ΣΦΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΙΑ
    ΜΕΤΑ ΧΥΜΑΕΙ Ο ΧΑΡΟΝΤΑΣ
    ΚΑΒΑΛΑ
    ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΓΕ
    ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΣΤΟΝ ΑΔΗ
    ΠΟΙΟΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΙ ΑΝΑΝΤΑΡΙΑΖΕΙ
    ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΒΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ
    ΚΙ ΟΙ ΚΑΜΠΟΙ
    ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΡΟΒΟΛΑΓΕ!
    …………..ΣΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΔΕ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ!

  8. Προς πεντικον!

    - Edit

    Απαντήστε

    Βρε ανμβροσιοαφορισμενε,καταλοιπο σταγονιδιων,αν δεν υπηρχαν οι κομμουνιστες οπου γης,εσυ θα φορουσες ακομα την κουκουλα,δωρο του πατερα σου και θα εδειχνες και παλι ελευθερους ανθρωπους!
    Εμεις ειμαστε κομμουνιστες και υπερηφανοι,εσυ τι εισαι;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.