Βίντεο: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης στη Σιάτιστα – «Στήριξη του κλάδου εκτροφής γουνοφόρων ζώων με 3 εκατ. ευρώ»

Διήμερη επίσκεψη στην ΠΕ Κοζάνης πραγματοποιεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Υπουργού ξεκίνησε από το Δήμο Βοΐου και τη Σιάτιστα, και συγκεκριμένα με επίσκεψη στην επιχείρηση της οικογένειας Παπαγεωργίου, ΜΑΒΙΖ Α.Ε.

Τον υπουργό υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο δήμαρχος Βοίου Χρήστος Ζευκλής.

Στη συνέχεια ο υπουργός βρέθηκε στο Βουδούρειο πολιτιστικό κέντρο Σιάτιστας από όπου εξήγγειλε μέτρα στήριξης των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του πριν την επίσημη ανακοίνωση είπε:

«Η επίσκεψή μου σήμερα εδώ, ειδικά στη Σιάτιστα, ειναι πολυ στοχευμένη και έχει ένα πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο: Αυτό είναι το πως θα ενισχύσουμε ως πολιτεία, τη συνέχιση εκτροφής γουνοφόρων ζώων, που αποτελεί μια πολύ σημαντική και κρίσιμη δραστηριότητα για την περιοχή.

Εξαιτίας του κορωνοϊού υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις, κυρίως γιατί σε διεθνές επίπεδο έχουν σταματήσει οι πλειστηριασμοί. Αυτό έχει δημιουργήσει προβλήματα ρευστότητας και σε μια πολύ μεγάλη παραγωγική μονάδα της περιοχής που είναι η ΜΑΒΙΖ, αλλά και έχει δημιουργήσει ζητήματα ενίσχυσης των παραγωγών, προκειμένου να συνεχίσουν να παράγουν.

Αυτά τα θέματα θα αντιμετωπίσουμε.

Το πρώτο θέμα, είμαστε σε μια αναλυτική συζήτηση για να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία, ενίσχυσης της ρευστότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης . Για το δεύτερο ζήτημα θα ανακοινώσω την οικονομική ενίσχυση των εκτροφέων απευθείας μέσα από την διαδικασία των κρατικών ενισχύσεων , προκειμένου να μπορέσουν να συνεχισουν την παραγωγη.

Το κριτήριο θα είναι ενιαίο και θα συνδέεται με τον αριθμό των ζώων. Διαφανές κριτήριο με το οποίο θα γίνει η ενίσχυση, θα ανακοινωθεί το ποσό και θα αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα για τα προβλήματα των εκτροφέων αυτή τη στιγμή».

Στην εκδήλωση στο Βουδούρειο μίλησαν ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, η υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου εκτροφέων γουνοφόρων ζώων Σάκης Λάγγας.

Ο υπουργός Μάκης Βορίδης είπε πως θα δοθεί για το τρίμηνο αναστολής των δημοπρασιών 3,5 ευρώ ανά δέρμα και συνολικά πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ στον κλάδο..

Δείτε τα βίντεο του siera fm από τα όσα αναφέρθηκαν:

 

 

 

 

 

 

 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 
 
 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.