Έκδοση Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση Δράσεων Κοινωνικής Φροντίδας και προστασίας Ρομά προϋπολογισμού 270.000€



Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε Πρόσκληση που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, προϋπολογισμού 270.000 €, η οποία αφορά στη χρηματοδότηση Δράσεων Κοινωνικής Φροντίδας και προστασίας Ρομά και συγκεκριμένα στην επιδότηση ενοικίου, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020. Δικαιούχοι της Πρόσκλησης είναι οι ΟΤΑ Α’ βαθμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Δήμοι) και συμπράξεις αυτών, καθώς και Φορείς που συστήνονται και εποπτεύονται από ΟΤΑ Α’ βαθμού.

Η Πρόσκληση ακολουθεί τις κατευθύνσεις της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, η οποία έχει ως στόχο την εξασφάλιση και εγγύηση του «κατοικείν» για τους πληθυσμούς Ρομά της χώρας, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ρομά ζουν σε ανεπαρκή έως και ακατάλληλα καταλύματα, στα οποία, τις περισσότερες φορές, διαμένει υπερβολικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων στον ίδιο χώρο.

Η δράση της επιδότησης ενοικίου αφορά στη μετεγκατάσταση των Ρομά από υπάρχοντες οικισμούς / καταυλισμούς σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, βάσει σχετικών κριτηρίων που θα πρέπει να πληρούν οι ωφελούμενοι, καθώς και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για την ευρύτερη κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων και την ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό ιστό της τοπικής κοινότητας.

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10: “Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)” του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από 05/06/2020 έως 18/09/2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κ.λ.π., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.