Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ



Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Θανάση Χαστά, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και την Παναγιώτα Ντάγκα, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Γρεβενών του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συναντήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου με αντιπροσωπεία της ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος, Στέργιος Λιάμπας.

Έγινε αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των σωματείων/συλλόγων – μελών του Νομαρχιακού Τμήματος, τα οποία στις συνθήκες της εξελισσόμενης οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης οξύνονται ακόμη περισσότερο.

Γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (συμβασιούχοι ορισμένων μηνών, αναπληρωτές, διάφορα προγράμματα), με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, την ώρα που θα έπρεπε να υπάρξει πλήρης στελέχωση όλων των υπηρεσιών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Υπηρεσίες οδηγούνται σε υποστελέχωση και υποβάθμιση, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς των λίγων υπαλλήλων και το άνοιγμα του δρόμου για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση μιας σειράς τομέων, όπως η καθαριότητα, το πράσινο, η διαχείριση απορριμμάτων κ.ά.

Απασχόλησε το θέμα των ελλιπών μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς του δημοσίου (Γιατροί Εργασίας, Τεχνικοί Ασφαλείας, ιατρικές εξετάσεις, Μέσα Ατομικής Προστασίας κ.ά.).

Αναδείχτηκαν οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό στις δομές υγείας της ΠΕ Γρεβενών (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας).

Χαρακτηριστικά στο ΓΝ Γρεβενών δεν υπάρχει πνευμονολόγος, γυναικολόγος, ακτινολόγος. Τονίστηκε η ανάγκη στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των αγροτικών γιατρών του Κ.Υ. Δεσκάτης και των ειδικευόμενων του Γ.Ν. Γρεβενών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο φέρνει μέτρα που χειροτερεύουν το Σχολείο, υποβαθμίζει παραπέρα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και «τσακίζει» τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Επίσης, συζητήθηκαν μια σειρά ζητήματα που σχετίζονται με την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος του λαού, όπως ο πρόσφατος νόμος – τερατούργημα για το περιβάλλον που – ανάμεσα στα άλλα – διευκολύνει και την αδειοδότηση έργων ΑΠΕ, με άδειες που θα βγαίνουν σε λιγότερο από 120 μέρες, βαφτίζοντας “περιβαλλοντική προστασία” τις χιλιάδες νέες ανεμογεννήτριες σε κάθε βουνοκορυφή και τα χιλιάδες φωτοβολταϊκά σε όλη την χώρα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέδειξε ότι είναι και δική της υπόθεση οι δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους, όπως άλλωστε ήταν πάντα.

Στην κατεύθυνση αυτή θα πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, βοηθώντας τον αγώνα των εργαζομένων που είναι ο μόνος που μπορεί να επιβάλει ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους και δικαιωμάτων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.