Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για αιολικά πάρκα στην Βασιλίτσα Γρεβενών

Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ. «Βροντερό «όχι» για αιολικά πάρκα στην Βασιλίτσα Γρεβενών»

Κύριε Υπουργέ,

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι , κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες της περιοχής της Βασιλίτσας Γρεβενών, όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι της περιοχής, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, αντιδρούν έντονα στην «άλωση» των βουνών και της φύσης στην περιοχή τους, από την επιχειρούμενη κατασκευή αιολικών πάρκων, με πρόσχημα την «πράσινη ανάπτυξη».

Όπως προαναγγέλλουν οι ως άνω, η προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να καταστρέψουν, το φυσικό πλούτο της περιοχής τους και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες που σχετίζονται με το βουνό τους (γεωργία, κτηνοτροφία, οικοτουρισμός, χώροι αναψυχής κ.ά.) στο όνομα του κέρδους, θα βρουν μπροστά τους σφοδρές αντιδράσεις. Δηλώνουν, δε, οι ως άνω ότι, προτίθενται να αποτρέψουν την λεηλασία από οργανωμένα συμφέροντα της πολυτιμότερης κληρονομιάς του τόπου της Βασιλίτσας , του φυσικού της πλούτου. Μάλιστα προτίθενται να παλέψουν γι αυτό μέχρι τέλους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός

Προτίθεσθε να εξαντλήσετε τα περιθώρια σας, προκειμένου να ματαιωθεί η προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να κατασκευάσουν αιολικά πάρκα στην Βασιλίτσα Γρεβενών, δεδομένων των αρνητικών επιπτώσεων που θα προκύψουν από την εν λόγω επένδυση, τόσο στον φυσικό πλούτο της παραπάνω περιοχής, όσο και στις ανθρωπογενείς δραστηριότητες σε αυτήν, όπως αιτούνται, ως άνω, κάτοικοι, κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες της Βασιλίτσας Γρεβενών;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

25 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.