3+1 συχνές ερωτήσεις για στυτική δυσλειτουργία και υπερπλασία προστάτη



Δύο από τις πιο συχνές διαταραχές στο ουροποιητικό – αναπαραγωγικό σύστημα των ανδρών είναι η καλοήθης υπερπλασία προστάτη και η στυτική δυσλειτουργία . Πως θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα και πότε είναι απαραίτητο να πάτε στον γιατρό. Απαντάμε στις πιο απλές ερωτήσεις, παρακάτω:

Τι είναι η καλοήθης υπερπλασία προστάτη;

Από την ηλικία των 40 και άνω, το μέγεθος του προστάτη των ανδρών αλλάζει και μεγαλώνει. Αν μεγαλώσει πολύ τότε επηρεάζεται η διάμετρος της ουρήθρας, με αποτέλεσμα η ροή των ούρων να είναι πολύ αδύναμη και διακεκομμένη.

Τι συμπτώματα εμφανίζονται;

Τα συμπτώματα διαχωρίζονται σε αποφρακτικά λόγω της πίεσης στην ουρήθρα και σε ερεθιστικά λόγω των αλλαγών στην ουροδόχο κύστη. Έτσι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάποιος με καλοήθη υπερπλασία προστάτη θα μπορούσε να περιμένει σαν συμπτώματα:

  • αδυναμία στην ροή των ούρων
  • επίσχεση ούρησης
  • δυσκολία στην έναρξη της ούρησης

ή 

  • συχνουρία
  • επιτακτική ούρηση 
  • ακράτεια ούρων
  • νυκτουρία

Τι είναι η στυτική δυσλειτουργία;

Θα μπορούσαμε να δώσουμε τον εξής ορισμό για την στυτική δυσλειτουργία: Η αδυναμία διατήρησης της στύσης και φυσικά επίτευξή της, η οποία συμβαίνει πολύ συχνά ή συνέχεια. Δεν σχετίζεται με τις διαταραχές της εκσπερμάτισης ή της ερωτικής επιθυμίας.

Για να ζητήσετε ιατρική συμβουλή θα πρέπει να έχουν προηγηθεί αρκετά επεισόδια στυτικής δυσλειτουργίας. Ο ουρολόγος θα σας πει τι πρέπει να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε ώστε να μην δημιουργήσει άγχος αλλά και προβλήματα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις.

Ποια είναι τα αίτια που αφορούν τους νέους;

Συνήθως το πρόβλημα παρουσιάζεται στο ξεκίνημα της σεξουαλικής ζωής. Αίτια μπορεί να είναι η χρήση προφυλακτικού, μία ευκαιριακή αποτυχία όπου ο άνδρας δεν θα μπορέσει να επικεντρώσει την προσοχή του και δεν θα επιτευχθεί η στύση και φυσικά στο άγχος της σκέψης μιας ενδεχόμενης σεξουαλικής αποτυχίας. 

Androclinic

Ανδρολογική Κλινική Αθήνα

androclinic.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.