Ξεκινάει πρόγραμμα κατάρτισης για Κροκοπαραγωγούς και η πρώτη επίσημη εξαγωγή κρόκου Κοζάνης στην Κίνα – Δείτε το βίντεο



Ξεκινάνε από σήμερα Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 σεμινάρια του ΟΑΕΔ για τους κροκοπαραγωγούς με τίτλο: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης καλλιέργειας κρόκου». Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει σκοπό την επιμόρφωση των παραγωγών πάνω στους τομείς της καλλιέργειας, της μεταποίησης και αποθήκευσης του προϊόντος.

Σε σχετική συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης κ. Βασίλης Μητσόπουλος αναφέρθηκε και στην εξαγωγή του κρόκου προς την Κίνα, λέγοντας πως μετά από την προσπάθεια 4 ετών, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη εξαγωγή συσκευασμένου κρόκου Κοζάνης στην Κίνα. Η πρώτη παραγγελία αφορά ποσότητα ενός κιλού και θα γίνει πιλοτικά προκειμένου να ελεγχθεί όλη η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Η εξαγωγή του κρόκου στην Κίνα σε συνδυασμό με την προσπάθεια επιμόρφωσης που γίνεται είναι η καταλληλότερη στιγμή για βελτίωση του προϊόντος.

Δείτε το βίντεο του KOZANILIFE.GR:

 

 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.