Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών στην Κοζάνη από διανομέα κατά τη διάρκεια ελέγχου – Στο στάδιο της προανάκρισης η υπόθεση



Σε σοβαρές καταγγελίες εις βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Κοζάνης έχει προβεί μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο fb διανομέας από την Κοζάνη.

Ο Γ.Β. περιγράφει τα όσα εκτυλίχθηκαν το Σάββατο 30 Μαΐου στην οδό Παύλου Μέλα στο κέντρο της Κοζάνης και καταγγέλλει αστυνομικούς για αυθαιρεσία και παγίδευσή του, φορτώνοντάς του ψευδείς κατηγορίες και στοχοποιώντας τον ίδιο.

Σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλλοντα, οι δύο εκ των τριών αστυνομικών είναι μάρτυρες κατηγορίας σε υπόθεση του διανομέα, για συμμετοχή σε αντιφασιστική παρέμβαση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Ο καταγγέλλων ζητά τη συνδρομή όποιου ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του  KOZANILIFE.GR η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Ο ίδιος αναφέρει στο προσωπικό του προφίλ στο fb:

«Κοζάνη 30/05 – Αστυνομική αυθαιρεσία και παγίδευση μου.

Είμαι ο Γιώργος Β. Διανομέας στο επάγγελμα.

Από την παράδοση της παραγγελίας στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης.

Απολογισμός μέρας, τέσσερις παραδόσεις παραγγελιών, ένα πρόστιμο για παραβίαση πινακίδας STOP, αφαίρεση διπλώματος για 20 μέρες, σύληψη, κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εξύβριση, απείθεια. Δεν θα την περιέγραφα και σαν μια συνηθισμένη μέρα στη δουλειά. Αντιλαμβάνομαι όμως πως αν δεν αντιδράσω εγώ και ο καθένας μας, στο μέλλον αυτή μπορεί να είναι μία συνηθισμένη μέρα στη δουλειά. Μια μέρα που μπορεί να σε σταματάει ο κάθε μπάτσος και αν δεν του αρέσει η φάτσα σου να σε βρίζει, να σε σπρώχνει και να σου φορτώνει όποια ψευδή κατηγορία του κατέβει εκείνη την στιγμή στο κεφάλι του.

Το πραγματικό χρονικό έχει ως εξής.

Βρίσκομαι εν ώρα εργασίας, πληρώνομαι από μία παραγγελία και ξεκινώ για την επόμενη παράδοση παραγγελίας. Κεντρικός δρόμος της Κοζάνης, οδός Παύλου Μέλα. Πέντε μέτρα πιο κάτω με πλευρίζουν από αριστερά μου μηχανές ΔΙ.ΑΣ., τρία άτομα. Ένας εξ αυτών ουρλιάζει “κάνε στην άκρη” με τόση ένταση ακατανόητη για μένα την συγκεκριμένη στιγμή μιας και δεν έχει συμβεί τίποτα στο δρόμο. Κάνω στην άκρη, σβήνω την μηχανή και κατεβαίνω. Ο μπάτσος που ούρλιαζε μου λέει “ακίνητος δε σου είπα ρε” και μου επιτίθεται σπρώχνοντας με και προσπαθόντας να μου ανοίξει το φερμουάρ του μπουφάν μου για να με ψάξει. Η αντίδραση μου φυσικά να τον σταματήσω και να ρωτήσω για ποιο λόγο τα χέρια του πάνω μου. Συγχρόνως πέφτουν πάνω μου και οι άλλοι δύο μπάτσοι. Με σπρώχνουν όλοι μαζί, με τραβολογούν από εδώ και από εκεί και στο τέλος μου φοράνε χειροπέδες. Έρχεται περιπολικό και με οδηγεί στο τμήμα, στα κρατητήρια. Τρεις ώρες μετά μου ανακοινώνουν τις κατηγορίες της σύληψης μου. Αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εξύβριση, απείθεια. Συν πρόστιμο για πραβίαση πινακίδας STOP και αφαίρεση διπλώματος για 20 μέρες που ισοδυναμεί με 20 χαμένα μεροκάματα μιας και είμαι διανομέας.

Ψευδείς κατηγορίες ότι μου φόρτωσαν. Δεν πέρασα ποτέ από το δρόμο με την πινακίδα STOP που μου προσάπτουν. Ήμουν μόνο πάνω στον κεντρικό δρόμο. Με κατηγορούν ότι χαράκωσα με τα κλειδιά της μηχανής τον έναν μπάτσο, ενώ τα κλειδιά ήταν κάθε στιγμή του σκηνικού πάνω στη μηχανή. Όσο για το υπόλοιπο “πακετάκι” κατηγοριών είναι αυτό που συνήθως σου φορτώνουν δίπλα στα βασικά.

Δεν πέφτω από τα σύννεφα φυσικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομα σε αυτήν την θέση να μου φορτώνουν κατηγορίες που δεν έχουν συμβεί. Ήταν όμως η πρώτη φορά που μου συνέβει εν ώρα εργασίας και όχι σε κάποια κινητοποίηση. Οι δύο από τους τρεις μπάτσους που μου επιτέθηκαν σήμερα είναι μάρτυρες κατηγορίας μου σε άλλη υπόθεση που ακόμα εκρεμεί (υπόθεση που ενώ έληξε με ομόφωνη αθώωση για όλους, εκρεμεί λόγω έφεσης εισαγγελέα) από αντιφασιστική παρέμβαση στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο τρίτος μπάτσος και ο χειρότερος δεν μου θυμίζει κάτι, υποθέτω ήθελε να με γνωρίσει, βγάζοντας ότι μαζεμένο κόμπλεξ κουβαλάει πάνω μου.

Φυσικά και καταγγέλω στοχοποίηση στο πρόσωπο μου.
Φυσικά και θα κινήσω κάθε εφικτό μέσο για μένα.
Ναι η στοχοποίηση φέρνει ένα συναίσθημα απόγνωσης.

Φυσικά και ποτέ δεν θα αποδεχτώ την αδικία σαν κάτι που απλά συμβαίνει.

Υ.Γ: Όποιο άτομο ήταν μπροστά στο συμβάν και θέλει να συνεισφέρει με τη μαρτυρία του ή οποιοδήποτε στοιχείο κάμερας ή εικόνας ας επικοινωνήσει με το προφίλ μου.

Γ.Β.»

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση διερευνάτε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης και εάν η καταγγελία του διανομέα ευσταθεί, θα αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.

Α.Ν. για το KOZANILIFE.GR

19 σχόλια στο άρθρο “Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών στην Κοζάνη από διανομέα κατά τη διάρκεια ελέγχου – Στο στάδιο της προανάκρισης η υπόθεση

  1. Ξεχασατε να βαλετε γκαζοζα,μανταριναδα,λιτε λεμοναδα,spite,7up,,να φενετε ποιο μεγαλοςο καταλογος ρε παιδια ,πρεπει ολοι να υποστηριξουμε κουλη τον ευεργετη,,,της δυτικης μακεδονιας αληθεια η πλουσια γερμανια γιατι θα δουλευει τα λιγνιτη μεχρι το μακρινο 2050,,και η χρεωμενη Ελλαδιτσα θα τι χρεωνουμε κι αλλο με φυσικο αεριο εισαγομενο και ανανεωσημα,,,μηπως τα εμπορευονται τιποτις φιλαρακια τιποτις χρηματοδοτες του κουλου??
    Γιαυτο μηπωςτον βγαζουνε ως καταλληλοτερο οι μετρησεις,,,ετσι δε βγαζανε και το σημιτη τοτε που καποιοι φαγανε καλα μετο χρημτιστηριο,,και τους ολυμπιακους…φαγανε απο τα κουφωματα φαγανε απο τη σκεπη φαγανε φαγανε φαγανε μαυρουγιαλουριος σχολη και γκρουεζα γωνια ,αριστοι και αριστοι πεσανε να φανε το μαξιλαρακι(32δις)αλλα θα και το παπλωμα μεχρι σωβρακο θα φτασουνε παλι χρεωκοποιημενη θα την αφησουνε την Ελλαδα μας

  2. Δε θα πετυχε ο καφες στα μικελ,η δε θα τους βαλανε καλο γλυκακι στη ρωξανη,,ειναικαι που εληξε και η καραντινα και νιωθουνε καπως,σα νατους κοψανε την χαρα της εξουσιας λιγο το χεις,,ξερεις τι υδονη νιωθανε μερικοι ναβαζουνε προστιμο σε γερακο που πηγενε ςτο σουπερ και δεν ηξερε να στειλει sms …η σε μανα με ανηλικα γιατι ειχε δυο μαζι της αντι για ενα..λες και τα αλλο μπορουσε να τα αφησει σπιτι και δε το κανε,,,οι ποιο πολλοι απο δαυτους γεματη κομπλεξ,,λιγοι της προκοπης,,,ισως φταει που νιωθουνε ετσι γιατι διοριστικαν με μπιγετακι πολιτικου

  3. Κατέβαινα την Παύλου Μελά οδηγοντας την στιγμή που οι 3 ΔΙΑΣ τον είχαν στιμωγμενο μπροστά στη Λέσχη.Φορουσαν όλοι κρανοι κ στα χέρια του που του τα κρατούσαν πίσω κρατούσε κλειδιά.Αυτο.

  4. Δε συγκρίνω καταστάσεις, όμως εύκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι κάπως έτσι θα ξεκίνησε να αποθρασύνεται κι ο αστυνομικός που σκότωσε τον George Floyd.

  5. απλά πράγματα: οδηγάς BMW GS 1200 με κουστούμι ή MERCDES και έχεις κοιλιά μέχρι το τιμόνι; με το σεις και τα σας οι ζητάδες. Οδηγάς μοτοσυκλέτα ή παπάκι, είσαι αξύριστος και εκτός μόδας, οδηγείς fiat punto και είσαι σερβιτόρτος ή κανάς οαεδίτης; στον ενικό, με τσαμπουκά και εάν λοξοκοιτάξεις από την αγένεια τους μπορεί και να σου φορτώνουν μέχρι και ληστεία. ΆΚΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ!

    1. Για καταγγελίες για ανάρμοστης συμπεριφοράς απευθείας και μόνο στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στη Αθήνα ή στη
      ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (Δ.Ε.Υ.)
      Διεύθυνση: Λ. Κηφισίας 23 – Μαρούσι Αττικής, Τ.Κ.: 15123
      Τηλέφωνο: 210-8779700 και 10301 (όλο το 24ωρο με αστική πανελλαδικά χρέωση)
      E-mail: dey1@otenet.gr , internalaffairs@astynomia.gr
      Fax: 210-6856508

      ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Υ.Ε.Υ.Β.Ε.)
      Διεύθυνση: Μοναστηρίου 241 – Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.: 54628
      Τηλέφωνο: 2310-531884 (όλο το 24ωρο)
      E-mail : dey1@otenet.gr , internalaffairs@astynomia.gr
      Fax : 2310-548690

  6. Ο ντε Γκολ ο στραταρχης και προεδρος της Γαλλικης Δημοκρατιας ειπε:αν οι αστυνομικοι ειχαν μυαλο,δεν θα ηταν αστυνομικοι!

  7. Δεν ξέρω και δεν θα σχολιάσω για το συμβάν και δεν με ενδιαφέρει και πολύ αλά σαν ντελιβεράδες ξεσκίστε τους μέχρι να βάλουν μυαλό ως προς την οδηγική τους συμπεριφορά.

    1. Συμφωνώ μαζί σας, γιατί η οδηγική τους συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Χθες το απόγευμα πήγα να διασχίσω διάβαση πεζών και ξαφνικά εμφανίστηκε ένας διανομέας και αντί να σταματήσει, συνέχισε την πορεία του και παραλίγο να με σκοτώσει. Άγιο είχα και γλίτωσα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που κινδύνευσα από αυτόν, αλλά η πολλοστή…

  8. Και θέλετε να πιστέψουμε τώρα έναν αναρχικό αντιεξουσιαστή που είναι ιδεολογικά κατά του κράτους και των αστυνομικών αρχών πως του επιτέθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ έτσι στα καλά καθούμενα χωρίς να υπήρχε λόγος.Εδώ δεν πρόκειται για απλό πολίτη αλλά για αναρχικό σε πορείες με τσαμπουκά του @@@@ με βρισιές μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι και ούτω κάθε εξής.

    1. Ποσο αθλιος μπορει να εισαι; Το παλικαρι δουλευε και του επιτεθηκαν φορτωνοντας του ολο τον ποινικο κωδικα. Ολοι λιγο πολυ εχουμε ζησει αναλογα περιστατικα και τους μιλουσαμε με το σεις και με το σας για να μης μας σερνουν στα κρατητηρια.. Εκτος απο καποιες εξαιρεσεις ειναι μεγαλοι αλητες εκει στην ομαδα διας. Σε τελικη αναλυση δεν μ’ενδιαφερει το ποιον του καθενος. Αν υπηρξε αστυνομιμη βια θα φανει στο βιντεο..

  9. Είναι πολύ σημαντική η συμβολή μαρτύρων και ειδικά βίντεο καθώς ειδικά σε περιπτώσεις πολιτικά στοχοποιημένων ατόμων (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση) όταν δεν υπάρχουν video κλπ.οι “δικαστές” σε πολλές περιπτώσεις δέχονται ως “αληθή” τις ψευδομαρτυρίες των αστυνομικών. Όπως είναι γνωστό στο κόσμο του αγώνα οι σχέσεις αστυνομίας δικαστών και χρυσής αυγής είναι αρκετά καλές που στόχο να καταστήλουν τους αντιστεκόμενους ανθρώπους που δε θέλουν να μένουν απαθείς απέναντι στην αδικία . Φτάσαν στο σημείο να τη πέφτουν ακόμη και την ώρα που προσπαθεί ο άλλος να βγάλει το ψωμί του, το πράγμα έχει ξεφύγει τελείως.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.