Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γρηγόρη Γιαννόπουλου για την φιλοξενία μεταναστών στα Γρεβενά



ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Φιλοξενία μεταναστών σε ξενώνες και ξενοδοχεία στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Κύριε Περιφερειάρχη,

Είναι γνωστό σε όλους ότι η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά και μεγάλα προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό. 

Ο Νομός Γρεβενών σήμερα αποτελεί μία από τις 32 δομές φιλοξενίας μεταναστών της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Πάνω από 1200 είναι οι μετανάστες που σήμερα φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακές υποδομές του ορεινού όγκου και σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Γρεβενών και του Δημάρχου Γρεβενών(28/05/2020), τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει μεγάλος αριθμός μεταναστών στον τόπο μας. 

Το ερώτημα είναι που θα φιλοξενηθούν;

Η μέθοδος του αιφνιδιασμού των τοπικών κοινωνιών και της μυστικοπάθειας που είχε εφαρμόσει η προηγούμενη Κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζεται και δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό.

Πρόσφατα οδήγησε και εσάς να διαμαρτυρυθείτε στον αρμόδιο Υπουργό και να αποπέμψετε τον υφιστάμενό σας Γενικό Διευθυντή γιατί δεν σας ενημέρωσε για την έλευση 60 μόνο Μεταναστών στην Αιανή. 

 Δηλαδή για την έλευση Μεταναστών στα Γρεβενά σας είχαν ενημερώσει;

Αν ναι γιατί δεν ενημερώσατε το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους Φορείς;

Αν όχι γιατί δεν στείλατε αντίστοιχη επιστολή διαμαρτυρίας; 

Μήπως και εσείς μαζί με την Κυβέρνηση έχετε σβήσει τα Γρεβενά από τον χάρτη;

Η συγκεκριμένη λειτουργία της Κυβέρνησης είναι απαράδεκτη γιατί είναι αντιδημοκρατική και απαξιωτική για την τοπική κοινωνία και τους θεσμούς της και καταστροφική για τον τόπο μας. 

Η ΠΕ Γρεβενών αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ερήμωσης, ανεργίας και οικονομικής καθίζησης.

Η συνεχής προσέλευση Μεταναστών είναι τα τελευταία χρόνια ο μοναδικός λόγος που αναφέρονται τα Γρεβενά στα ΜΜΕ.

Ο Τουρισμός στον ορεινό όγκο έχει πληγεί ίσως και ανεπανόρθωτα.

Ο συνδυασμός μας είχε έγκαιρα αναφέρει τα προβλήματα που θα δημιουργούσε στον τουρισμό η εγκατάσταση προσφύγων και Μεταναστών στην περιοχή της Βασιλίτσας. 

Δυστυχώς τότε  ήμασταν η μοναδική φωνή διαμαρτυρίας.

Όμως τα περιθώρια ανοχής έχουν πλέον στερέψει. Η δημιουργεί της Δομής στα Γρεβενά δείχνει ότι οι αποφάσεις έχουν για άλλη μια φορά παρθεί ερήμην μας.

Ζητούμε να μας ενημερώσετε  για την συνολική  εικόνα της φιλοξενίας των μεταναστών στην Δυτική Μακεδονία.

Πόσοι είναι αναλυτικά σε κάθε ΠΕ και που φιλοξενούνται.

Τι σκέφτεσθε να κάνετε για να ελαφρύνετε το βάρος που σηκώνουν τα Γρεβενά και με ποιο τρόπο σχεδιάζετε να αποκαταστήσετε την βλάβη που έχει υποστεί ο τουρισμός στον ορεινό όγκο.

 Τέλος ζητάμε λόγω της σοβαρότητας του το θέμα να συζητηθεί στο πρώτο κανονικό Περιφερειακό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των βουλευτών και των Δημάρχων της Περιφέρειας.

Οφείλετε να λάβετε αποφάσεις και να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την Κυβέρνηση, για να υπάρξει και πάλι ζωή και οικονομική ανάπτυξη στα Γρεβενά .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.