Το σπουδαιότερο επιχείρημα της θεωρίας ότι ο άνθρωπος και ο πίθηκος έχουν κοινό πρόγονο – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Αυτές τις μέρες επειδή τα Λύκεια τυπικά είναι ανοικτά, αλλά οι μαθητές δεν έρχονται αξιοποιώντας το «δικαίωμα» να μην έρχονται στο σχολείο για οποιοδήποτε λόγο, για να περνάει η ώρα μου, είπα να διαβάσω το βιβλίο «Πρακτική Φιλοσοφία» του Παπανούτσου.

Στη σελίδα 35 γράφει «Και τα πόδια μας κίνησαν, μας έβγαλαν από την κατάσταση του φυτού. Μας μετατόπισαν στο χώρο και μας απελευθέρωσαν από τις ρίζες». Δυσκολεύτηκα να καταλάβω ότι εννοεί την θεωρία της εξέλιξης γιατί μιλούσε με βεβαιότητα. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί που δεν είναι των φυσικών επιστημών και δυστυχώς και μερικοί των φυσικών επιστημών που εθελοτυφλούν, δεν γνωρίζουν ότι απόλυτα σίγουροι δεν είμαστε για τίποτα.

Στην «Γενική Χημεία» των Ebbing & Gammon που είναι από τα καλύτερα βιβλία στον κόσμο και ευτυχώς το διδάσκονται οι πρωτοετείς φοιτητές, στη σελίδα 6 γράφει «Να σημειωθεί ότι δεν μπορούμε να αποδείξουμε μια θεωρία απόλυτα. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποια νέα πειράματα να δείξουν ότι η θεωρία έχει περιορισμένη εφαρμογή ή κάποιος να αναπτύξει μια καλύτερη θεωρία».

Είναι λοιπόν σπουδαιότεροι οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής που για τη θεωρία της εξέλιξης στη Βιολογία της Γ΄ Λυκείου στις σελίδες 139 και 143 χρησιμοποιούν τις εκφράσεις «αποδεικνύουν αναμφισβήτητα» και «δε γεννά καμιά αμφιβολία» ; Φανταστείτε οι καθηγητές Ebbing & Gammon μιλάνε για θεωρίες που μπορούν να ελεγχθούν και με πειράματα, ενώ για την θεωρία της εξέλιξης που έχουν τόση σιγουριά οι συνάδελφοι του ΙΕΠ δεν μπορούν να γίνουν πειράματα.

Το σπουδαιότερο επιχείρημα της θεωρίας της εξέλιξης, ένα από τα συμπεράσματα της οποίας είναι ότι ο άνθρωπος και ο πίθηκος έχουν κοινό πρόγονο, είναι ότι όλοι οι οργανισμοί έχουν τον ίδιο γενετικό κώδικα. Αυτός είναι ένας κώδικας του πως η γλώσσα του DNA μεταφράζεται σε πρωτεΐνες.

Οι πρωτεΐνες είναι τα πιο σπουδαία χημικά μόρια στους οργανισμούς. Καμιά εργασία δεν γίνεται στο σώμα μας χωρίς να συμμετέχουν πρωτεΐνες. Είναι δομικά τα πιο πολύπλοκα και λειτουργικά τα πιο «έξυπνα» χημικά μόρια που είναι μέχρι σήμερα γνωστά. Όλα μας τα χαρακτηριστικά, ύψος, χρώμα ματιών, σχήμα μύτης, αυτιών, τα πάντα, οφείλονται στις πρωτεΐνες. Φτιάχνονται από συνδυασμό 20 ουσιών (αμινοξέα),συνήθως από 50 μέχρι 2.000 απ’ αυτά. Δηλαδή φανταστείτε τις σαν αλυσίδες που είναι φτιαγμένες από 20 είδη κρίκων και πρέπει σε κάθε ένα από αυτά τα περίπου τριάντα χιλιάδες είδη αλυσίδων, σε κάθε θέση να είναι ο κρίκος που πρέπει, χωρίς το παραμικρό λάθος.

Οι πληροφορίες (οδηγίες) για το σωστό φτιάξιμο κάθε πρωτεΐνης είναι στο DNA που βρίσκεται στον πυρήνα των κυττάρων μας. Το DNA είναι αλυσίδες από δισεκατομμύρια κρίκους. Εδώ οι κρίκοι είναι 4 είδη, Α, T, G, C. Για χρόνια οι επιστήμονες έψαχναν το πώς αυτοί οι 4 κρίκοι «μεταφράζονται» στους 20 κρίκους των πρωτεϊνών. Αυτό ακριβώς είναι ο γενετικός κώδικας, που λέει κάθε τριπλέτα από τους κρίκους του DNA π.χ. ΑCC ποιον από τους 20 κρίκους των πρωτεϊνών κωδικοποιεί.

Η ίδια τριπλέτα του DNA κωδικοποιεί το ίδιο αμινοξύ σε όλους τους οργανισμούς, σε μας, στα ζώα, βατράχια, φυτά, ψάρια, πουλιά, μικρόβια … κι αυτό είναι το σπουδαιότερο επιχείρημα της θεωρίας της εξέλιξης. Γιατί, τι άλλο θα μπορούσαμε να σκεφθούμε παρά ότι ο ένας οργανισμός έγινε από τον άλλο ; (Εννοείται ότι με την σκέψη μήπως έχουν όλοι τον ίδιο Κτίστη δεν ασχολείται η επιστήμη). Και αυτών που μοιάζουν πολύ το DNA, οι πρωτεΐνες κλπ όπως στον άνθρωπο και στον πίθηκο θεωρούμε ότι έχουν κοινό πρόγονο.

Πριν τρία εκατομμύρια χρόνια ζούσε ένα πιθηκοειδές από το οποίο προέκυψαν ο άνθρωπος και ο πίθηκος. Αυτό φυσικά δεν έγινε ξαφνικά άνθρωπος αλλά περνούσε από ενδιάμεσα είδη πιθηκανθρώπων τα οποία πρέπει να υπάρχουν στα απολιθώματα. Ο καθηγητής Μ. Roberts στο βιβλίο του «Biology, a functional approach» σελίδα 629 γράφει «However, intermediate forms in the fossil record are surprisingly rare». Δυστυχώς τα σχολικά βιβλία και πολλοί συνάδελφοι λένε ψέματα στους μαθητές ότι υπάρχουν.

Εντάξει μια θεωρία είναι κι αυτή, γιατί τόσος φανατισμός σώνει και καλά να είναι σωστή ; Μήπως για να χτυπηθεί η πίστη ότι καταγόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα ; Η επιστήμη όμως δεν πρέπει να υπηρετεί καμία ιδεολογία, αλλά μόνο την Αλήθεια. Γιατί και οι επιστήμονες που έφτιαξαν τους θαλάμους αερίων και που έκαμναν σαπούνι τους Εβραίους κάποιες ιδεολογίες υπηρετούσαν.

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

2 Shares

6 σχόλια στο άρθρο “Το σπουδαιότερο επιχείρημα της θεωρίας ότι ο άνθρωπος και ο πίθηκος έχουν κοινό πρόγονο – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

 1. Πολύ ωραίο βιβλίο η Πρακτική Φιλοσοφία του Παπανούτσου. Σε άλλο κεφάλαιο λέει το εξής αποκαλυπτικό: Αν η εργασία μας δεν δίνει την αίσθηση της κοινωνικής επιταγής, τότε και τα χρήματα από αυτή θα ξοδεύονται σε δραστηριότητες αποκομμένες από το κοινωνικό σύνολο.

 2. Κοινος προγονος του ανθρωπου κσι του πιθηκου ειναι ο Θεος!Παπαδοπουλε μεγαλη μου συμπαθεια!πνιγεσαι!μεσα στην κιβωτο μπηκε και ο ανθρωπος και ο πιθηκος και η πεθερα του Νωε!ηταν τοσο μεγαλος ο Νωε που δεν εβαλε την μανα του αλλα την πεθερα του!μια φορα στα κεντρα διακοπων των αξιωματικων,ΚΑΟΑ,γινοταν ενας χορος!μιλησε ο στρατηγος και σε καποια στιγμη λεει:ποιοι απο σας τους αξιωματικους φερατε και την πεθερα σας για διακοπες;σχεδον ολοι σηκωσαν το χερι!λεει παλι ο τζενεραλ,ποιοι φεραν την μανα τους μαζι τους;σηκωθηκαν δυο χερια! Ειπε ο στρατηγος:Αχ!βρε λεβεντες!με σας θα πολεμησω την τουρκια;
  Η δημιουργια του κοσμου κυριε Παπ,αυμφωνα με την Εβραικη γραφη,εγινε πειν 4.000 χιλιαδες χρονια!το ακουσες;η Βιβλος γενεσεως αρχιζει πειν 4.000 χρονια!συμφωνα με την βιβλικη διηγηση κυριε Παπαδοπουλε, για να σοβαρευτουμε,ο Αδαμ και η Ευα δημιουργηθησαν πριν 4.000 χρονια!Η ζωη πανω στην γη κυριε Παπ ξεκιναει πριν δισεκατομμυρια χρονια!Απ ολα χωραει ο μπαχτσες φιλε μου!υπαρχει η θεωρια της εξελιξεως ,υπαρχει και ο Θεος!
  Θα σου πω κατι απλοικο για να το καταλαβεις!ο Θεος δημιουργησε τα παντα!Οταν δημιουργουσε τον ανθρωπο,φυσικα δεν τον εφτιαξε με προτυπο τον αλεν ντελον!Εφτιαξε ομως τον ανθρωπο με δυο βασικα χαρακτηριστικα που δεν εχουν τα αλογα οντα!τον εφτιαξε κατ εικονα και καθ ομοιωσιν Θεου!Τωρα αν εμοιαζε και λιγο σαν πιθηκακι,δεν μα; Φοβιζει!με την παροδοτων ετων εξελιχτηκαν τα χαρακτηριστικα του!φυσικο ηταν!στηναφρικη ο ανθρωπος δεν εχει τριχωμα πολυ λογω ζεστης,στον βορειο πολο εχει τριχωμα πολυ λογω ψυχους!φυσικη εξελιξη.στην αρχη οταν ζουσε στα δενδρα ειχε και ουρα για να πιανεται!καταλοιπο ο κοκυγας!ολοι εχουμε.τωρα που ζει στην πολυκατοικια δεν χρειαζεται ουρα!χρειαζεται λεφτα να πληρωνει τα κοινοχρηστα!στην αφρικη ειναι μαυρος λογω ηλιου πολυ!στην ρωσια ασπρος λογω ηλιου λιγου!σημασια ειναι μια!μπορει εξωτερικα μα μην ειχε ο πρωτοπλαστος ομορφια,αλλα ειχε ως δωρο Θεου,εσωτερικη ομορφια!ειχε την Εικονα του και το καθ Ομοιωσιν Του! Σε δυσεκατομμυρια χρονια ο ανθρωπιος θα αλλαξει παλι!μπορει να μην εχςι και δυο ποδια!η καλυτερα μπορει να μην εχει και πεθερα,να εξαφανιστει και αυτη και να μεινουν χωρις δουλεια τα ψυχιατρεια!
  Τετοιες εποχες χρειαζεται και λιγο χιουμορ!μαυρο χιουμορ για αυτους που ζουνεωστη αφρικη και ασπρο χιουμορ για μας που ζουμε στο Ελλαντα!

 3. Κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΥΣ ΑΤΥΧΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ Κ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΕΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΘΕΟΛΟΓΟΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΣΤΗ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ.ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΓΩ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ.ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΩΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ

 4. ΠΡΟΣ ΣΑΠΙΟ ΜΗΛΟ.ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ.Ο Κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ?

  1. Α, δεν ξέρω! Πάντως ο Παπανούτσος τα αναλύει εκτενώς στο βιβλίο του. Εγώ έτσι επιγραμματικά έγραψα τί αποκόμισα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.