Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με μέλη της ΕΠΣ Κοζάνης



Σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης με μέλη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κοζάνης, εκφράστηκε η ανησυχία των ερασιτεχνικών σωματείων αναφορικά με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την καταγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και ιδίως για τα ζητούμενα στοιχεία.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Στάθης Κωνσταντινίδης δήλωσε:
«Είναι γεγονός ότι είναι αναγκαία η οργάνωση και καταγραφή των σωματείων και των μελών τους, έτσι ώστε να υπάρχει μια επικαιροποιημένη βάση δεδομένων που να αποδίδει ρεαλιστικά την εικόνα των ομάδων που δραστηριοποιούνται στα διάφορα αθλήματα, η οποία θα επιτρέψει και την καταγραφή των πάγιων αναγκών τους, κι όχι μόνο στο πλαίσιο της ενίσχυσης τους λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Είναι επίσης γεγονός, όμως, ότι κάποια ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία στηρίζονται και λειτουργούν χάρη στην εθελοντική προσφορά ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό, δεν έχουν την υποδομή, ώστε να ανταποκριθούν άμεσα στο νέο πλαίσιο και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει κατανόηση και συνεννόηση, προκειμένου αφενός μεν να προχωρήσει η προσπάθεια μηχανοργάνωσης και καταγραφής, αφετέρου δε να μην αποθαρρυνθούν οι άνθρωποι που συντηρούν με το μεράκι και το υστέρημά τους τα χιλιάδες αυτά αθλητικά και κοινωνικά κύτταρα.

Από την άμεση επικοινωνία μου με το Υπουργείο Αθλητισμού ενημερώθηκα ότι η 5η Ιουνίου δεν αποτελεί καταληκτική προθεσμία για τη συλλογή και προσκόμιση όλων των απαιτούμενων στοιχείων, αλλά μόνο για την εγγραφή των σωματείων στην οικεία κατάσταση και κατά συνέπεια θα υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για την έκδοση και υποβολή των υπολοίπων στοιχείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η σχετική διαδικασία.

Από την πλευρά μου δεσμεύτηκα προς την Ένωση ότι θα παράσχω στα μέλη της κάθε αναγκαία συνδρομή, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα που τυχόν θα ανακύψουν στο μεταβατικό αυτό στάδιο.»

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.