Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε αγροτικές αποθήκες σε περιοχές της Πτολεμαΐδας – Συνελήφθη 49χρονος αλλοδαπός



Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας τρεις περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε αγροτικές αποθήκες, σε περιοχές της Πτολεμαΐδας

Συνελήφθη 49χρονος αλλοδαπός για κλοπές και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος 47χρονου αλλοδαπού

Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως επαγγελματικό εξοπλισμό (μηχανήματα και εργαλεία μηχανολογικής και ηλεκτρολογικής φύσεως)

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών (οι δύο τετελεσμένες και η μία σε απόπειρα), από αγροτικές αποθήκες που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 22-05-2020, σε βάρος -3- ημεδαπών, 41, 48 και 64 χρόνων, για τις οποίες συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, 49χρονος αλλοδαπός.

Επιπλέον, για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης και ένας 47χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.

Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων, διαπιστώθηκε ότι, ο 49χρονος από κοινού με τον 47χρονο, διέπραξαν τις ανωτέρω κλοπές από αγροτικές αποθήκες, σε διάφορες περιοχές της Πτολεμαΐδας, αφαιρώντας κυρίως επαγγελματικό εξοπλισμό (μηχανήματα και εργαλεία μηχανολογικής και ηλεκτρολογικής φύσεως), ενώ κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε αγρόκτημα, ιδιοκτησίας του 49χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους, καθώς και διάφορα αντικείμενα των οποίων η προέλευση εξετάζεται.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
2 χορτοκοπτικά μηχανήματα,
1 αλυσοπρίονο,
1 σιδερένιος λοστός,
1 διαρρηκτικό εργαλείο,
1 εκτυπωτής,
1 Tablet και
4 ζαντολάστιχα.

Συνεχιζόμενης της έρευνας, βρέθηκε στην κατοχή του 49χρονου ένα μαχαίρι, μήκους 18 εκατοστών, το οποίο και κατασχέθηκε.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.